Patikrinusi daugiau kaip 30 pakelės kavinių Veterinarijos tarnyba nustatė ne tik šiurkščių higienos, bet ir pačių maisto produktų pažeidimų. Pasirodo, kai kuriose kavinės rasta jau pasibaigusio galiojimo produktų: pieno, varškės, dešrelių. Iš jų maitinimo įstaigos gamino įvairius patiekalus ir šiuos tiekė klientams. O kai kurių produktų etiketės buvo perklijuotos net po kelis kartus.
Pasak medikų, neaiškių patiekalų prisiragavę ir sunegalavę gyventojai karštą vasaros dieną skuba pas gydytojus. Dažnas jų skundžiasi galvos skausmais, pykinimu, viduriavimu. Iškamantinėjus pacientus, šie prisipažįsta valgę ne namuose, o dažniausiai greito maisto užkandinėse.
Pasak Vilniaus visuomenės sveikatos centro, palyginti su birželio mėnesiu, salmoneliozės atvejų liepą padaugėjo kone dvigubai – užfiksuota 40 susirgimų.
Gydytojai perspėja – vos tik pajutus pirmuosius apsinuodijimus požymius, būtina vartoti daug skysčių, geriausia gerti negazuotą mineralinį vandenį. Mat ten daugiausia žmogaus organizmui reikalingų mikroelementų – kalio, natrio, magnio ir kitų chloridų. Vis dėlto, jei ligonis karščiuoja ilgiau nei kelias dienas, o temperatūra nekrenta, tuomet nedelsiant reikia kreiptis į gydytojus.
Daugiau TV3 žinių reportaže: