• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažiau nei po mėnesio, Vasario 16-ąją, vyksiančiai jubiliejinei šventei "Palangos stinta" kurortas visiškai pasirengęs - specialiu dekretu konstatavo Stintų ordino kavalieriai.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš pasirašydami šį dekretą Stintų ordino kavalieriai domėjosi, kaip Lietuvos kultūros sostinė Palanga rengiasi arėjančiai šventei, lankydamiesi kurorto kavinėse, kalbindami J. Basanavičiaus gatvėje sutiktus praeivius bei kviesdami juos būtinai dalyvauti vienoje iš linksmiausių pajūrio žiemos atrakcijų - "Palangos stintoje".

REKLAMA

Jau tradicine tapusi šventė šiais metais bus išskirtinė. "Vien jau todėl, kad šiais metais ji - jubiliejinė, dešimtoji", - sakė Palangos kultūros centro direktorius Žilvinas Kažys. Išskirtinumo "Palangos stintai", pasak Ž. Kažio, suteiks ir ypatinga, su valstybine švente sutampanti šventės data - Vasario 16-oji.

REKLAMA
REKLAMA

Stintų ordino kancleris, Palangos kultūros centro direktoriaus pavaduotojas Nerijus Stasiulis taip pat pripažino, jog "Palangos stinta" bus ypatinga. "Kadangi tai yra jubiliejinė, dešimtoji šventė, mes į ją sudėsime viską, kas buvo geriausia per visus "Palangos stintos" gyvavimo metus. Visos priemonės, atrakcijos - Žuvies barbekiu čempionatas, stintų meškeriojimo varžybos nuo jūros tilto ir kitos linksmybės kokybiškai bus daug "skanesnės", gražesnės, įdomesnės (...)", - sakė N. Stasiulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kultūros centro direktoriaus pavaduotojo teigimu, ypatinga "Palangos stintos" data paskatins palangiškius ir svečius ne tik mėgautis agurkais kvepiančia žuvimi, bet ir linksmiau, nei įprastai, paminėti valstybinę šventę.

Jau tapo tradicija, kad pats populiariausias patiekalas šventės metu - tiesiog gatvėje, svečių akivaizdoje, kepta stinta. Tačiau atvykusieji į Palangą turės galimybę paskanauti marinuotų, rūkytų, vytintų ir kitaip pagamintų agurkais kvepiančių žuvų, netgi stintų ikrų kotletų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų