• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmasis prekystalius nuklojęs lietuviškų braškių derlius privertė aiktelėti į Palangą užsukusius poilsiautojus. Už kilogramą šių uogų iš pradžių prašyta net 12 eurų. Šiuo metu situacija gerėja, braškių kaina krenta ir pasimėgauti šiomis uogomis galima 3-4 kartus pigiau.

14

Pirmasis prekystalius nuklojęs lietuviškų braškių derlius privertė aiktelėti į Palangą užsukusius poilsiautojus. Už kilogramą šių uogų iš pradžių prašyta net 12 eurų. Šiuo metu situacija gerėja, braškių kaina krenta ir pasimėgauti šiomis uogomis galima 3-4 kartus pigiau.

REKLAMA

O vos prieš kelias dienas 12 eurų už braškių kilogramą mokėjo šias uogas prie pat jūros perkantys poilsiautojai. Nors žmonės ir piktinosi lietuviškų braškių kainomis, tačiau, anot prekeivių, vis tiek dalis jų atverdavo pinigines. Kiti tuo metu rinkdavosi dvigubai pigesnes graikiškas ar lenkiškas braškes.

Vis dėlto, šiomis dienomis, dėl itin gausaus braškių derliaus, šių uogų kainos sumažėjo vidutiniškai 4 eurais. Pavyzdžiui, Palangos turguje lietuviškų braškių kilogramas, priklausomai nuo uogų dydžio, jau kainavo nuo 3,5 iki 7 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Braškių kainos dar kris, bet tik laikinai

Palangos turguje jau 30 metų prekiaujanti Genutė pasakojo, kad sezono pradžioje lietuviškos braškės tikrai kainavo apie 12 eurų už kilogramą. Anot jos, geros uogos visada kainuoja daugiau, bet lietuviams šalia pateikiama alternatyva pirkti pigesnes braškes iš Lenkijos.

REKLAMA

„Žmonės stebisi kainomis. Kas neaugina, tie nesupranta, o kas augina, tas žino, kodėl tokia braškių kaina. Turguje iš pradžių kainavo 10-12 eurų, bet dabar atpigo 4 eurais. Galima tikėtis, kad braškės dar kažkiek pigs, kol jų derlius bus gausiausias, bet lygiai taip pat kainos gali vėl pradėti pakilti. Kainą lemia orai. Kai visiems susirpsta, tai ir parduoda uogas pigiau. Neišmesi juk. O brangti pradeda tada, kai mažėja jų kiekis“, – pasakojo Genutė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot moters, vasarą tarp pirkėjų populiariausia – uogos. O žiemą ateina raugintų produktų metas.

Turgaus prekeivė pridūrė, kad yra dvi grupės pirkėjų – vieni nori lietuviškų uogų, o kiti – pigesnių lenkiškų ar graikiškų: „Šių dienų pirkėjas labai žiūri į kokybę, yra labai priekabūs. Neįdėsi į indelį prastesnės uogos, kaip senais laikais būdavo. Tuoj pat fotografuoja ir kelią į „Facebook‘ą“.

Turguje prekiauju jau 30 metų ir tikrai visokių klientų pasitaiko. Šiais laikais labai daug uostytojų. Seniau tokių dalykų nebūdavo (juokiasi – aut. past.), o dabar labai kvapą vertina tiek uogų, tiek pomidorų.“

Anot pašnekovės, šiemet viskas sirpsta anksčiau. „Jau kitas prekeivis lauko žemuogėmis prekiavo, kai jų įprastai būdavo tik birželio viduryje. Viskas dėl orų. Vienas lietuviškas braškes augina. Praėjusiais metais ta pati rūšis buvo labai saldi, o šiemet sako kaip druska pabarstytos. Ir paaiškink, kame čia reikalas“, – gūžteli pečiais Genutė.

Tie kas turi pinigų, tie neperka braškių po 12 EUR. Todėl ir turi pinigų. Perka ubagai, kurie nori pasirodyti.
Net is smulkus, mikro verslas gali generuoti 300-500 eur pelno per dieną. Ar čia didelė problema per savo ATOSTOGAS susimokėti 12 eur už kg braškių, 10 eur ar šaltibarščius? Tie kas visiškai negali mokėti - augina patys, neauginantys, bet taupantys per ka naktiniam turguj. Variantų visada yra. O pats geriausias - UŽDIRBTI DAUGIAU, t.y. tiek, kad nereikėtų skaičiuoti centų per atostogas. Jei nėra pinigų atostogoms - reiškias dirbat per mažai, dirbat ne ten, arba dirbt nemokat.
Ką tu ten Balbieriškį taip jau labai dirbi ?
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų