Pasaulyje populiariausias baltasis cukrus iš cukrinių runkelių. Rudasis išgaunamas iš cukranendrių sulčių. Ir nors pastarasis yra brangesnis, tai nereiškia, kad jis geresnis, mat baltojo ir rudojo cukraus sudėtis beveik identiška. O dėl saldumo - pasak ekspertų, tos pačios rūšies cukrus labiau ar mažiau saldesnis būti negali.
„Cukraus saldumo pojūtis labai subjektyvus vertinimas. Todėl, kad kiekvienas vartotojas jaučia skirtingai tą saldumą. Iš esmės cukrus ir yra cukrus. Jo pagrindas yra sacharozė, t.y. sacharidas. Ir pagal teisės aktus įvairius turi atitikti grynumą sacharozės, tai kitų priemaišų kiekis yra griežtai reglamentuojamas“, - pasakoja LSMU Maisto saugos ir kokybės katedros profesorė Elena Bartkienė.
Plačiau – TV3 reportaže.