Užupio bendruomenės narių iniciatyva ketvirtadienį nuo 17 iki 20 val. Vilniuje, Tymo kvartalo paviljonuose, šurmuliuos Užupio ekologiškų kultūrų turgus. Idėjos iniciatoriai tvirtina, kad čia netrūks ne tik ekologiškų produktų, bet ir įvairių pramogų.
Vienas idėjos iniciatorių, Užupio informacijos ministras Vytautas Ratkevičius teigia, kad ekologiškų produktų turgus nuo kitų pirmiausia išsiskirs savo dvasia.
„Ekologiškų kultūrų turgaus idėja skirta gyvenimo kokybės gerinimui, bet ne komercijai. Čia vyks ekologiškų produktų degustacijos, pardavimas, kūrensis „Dvieju kibirų samovaras", budinantis šiltus jausmus ir gerą nuotaiką, bus surengta labdaringa vakarienė, koncertuos dūdų orkestrelis", - teigė V. Ratkevičius.
„Mūsų tikslas - bendromis jėgomis sukurti bendruomenės turgų, į kurį susirinktų norintys gyventi sveikai ir atvirai. Tai būtų kartu ir surinkimo vieta ir šventė, kurioje būtų parduodami, degustuojami ekologiški produktai, kur ateinama susipažinti ir pažinti, pabendrauti, pasiklausyti muzikos, pasakos, spektaklio, pasidžiaugti, kad gyvename kartu", - sakė Užupio informacijos ministras.
Tai bus mažas gero maisto ir kultūros festivalis. „Juk tikroji ekologija, tai ne tik sveikas maistas, bet ir gera nuotaika, pozityvus bendravimas, emocijos, artimo pažinimas", - teigė V. Ratkevičius.
Ekologiškų produktų turgaus iniciatyva jau susidomėjo ir privačios bendrovės. Čia susirinks „SOLturgelio" iš Cafe de Paris gamintojai. Tokią mintį palaiko ir bendrovės „AIM group" direktorius Paulius Staškus, kuris pažadėjo pritraukti dar daugiau ūkininkų, auginančių ekologiškus produktus.
„Mūsų bendrovė bendradarbiauja su daugeliu šalies žemdirbių, kurie galėtų pateikti ne tik ekologiškai užaugintų daržovių, vaisių, uogų, bet ir įvairiausių prieskonių, vaistažolių. Tokių produktų paklausa Lietuvoje auga, tačiau parduotuvėse sunku rasti ekologiškos įvairovės už prieinamą kainą", - teigė „AIM group" vadovas P. Staškus.
Tikimasi, kad turgelis šurmuliuos kas antrą, o vėliau gal ir kiekvieną ketvirtadienį.