Visą liepą Lietuvoje vyksta „Gero skonio“ dienos. Liepos pradžioje jomis džiaugėsi Druskininkų kurortas, o vasarai persiritus į antrą pusę, liepos 25–27 dienomis, renginių ciklas „Gero skonio“ dienos, suteikiantis galimybę pasimėgauti gurmaniškais potyriais, aplankys Palangą.
Pasak žurnalo „Geras skonis“ vyriausiosios redaktorės Rasos Ščeponienės, šio leidinio skleidžiamos gėrimų, maisto ir vartojimo kultūros tradicijos kitąmet skaičiuos dešimtmetį. Nuolatinės gero skonio paieškos ir atradimai lėmė natūralią žurnalo puslapių tąsą – „Gero skonio“ klubus, kviečiančius gilintis ir pažinti gurmanų pasaulio paslaptis.
„Gero skonio“ klubai, pirmuosius bendraminčius subūrę Vilniuje, dabar jau žinomi visoje Lietuvoje, o šią vasarą jie įgavo naują formą – gėrimų degustacijų, gurmaniškų vakarienių ir pramogų visai šeimai kaleidoskopą – „Gero skonio“ dienas. Tai tęstiniai renginiai, atveriantys nuoseklias pažinimo galimybes didesniam žmonių skaičiui.
„Gero skonio“ dienų moto – dalytis. Nuomonėmis, žiniomis, įspūdžiais, emocijomis, asociacijomis – viskuo, ką gastronomija, kaip kultūros ir meno apraiška, gali suteikti. Svečiai kviečiami ne tik klausytis ekspertų bei ragauti, bet ir vertinti, bendrauti, diskutuoti bei kurti gerą skonį drauge.
Liepos 25 dieną viešbutyje „Vanagupė“ pajūrio gyventojų ir poilsiautojų laukia gurmaniška vakarienė „Jūros dovanos“ – patyrusio virtuvės meistro išradingai paruošti patiekalai, jūros alsavimas jaukioje terasoje, „L.I.O.N. gėrimų“ pristatomi medalių pelnę vynai ir tyri smuiko garsai.
Liepos 26 dieną viešbutyje „Gabija“ gurmaniški potyriai neleis atsikvėpti – ant stalo keliaus kepenėlių (foie gras), tigrinių krevečių, ėrienos patiekalai, juos papildys viešbučio specialiai importuojami prabangūs vynai. Saldumu kerės antroji vakarienės dalis, nuspalvinta iš gėrimų „Vana Tallinn“ paruoštų kokteilių ir įspūdingų gardėsių.