Tuno ir grybų užtepėlė
Reikės:
Alyvuogių aliejaus
1 svogūno (smulkiai supjaustyto)
100 g. pievagrybių
1 skardinės tuno
Jūros druskos
Juodųjų pipirų
250 g. majonezo
Petražolių
Duonelės ar duonos lazdelių
Kaip gaminti:
Keptuvę pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Ant silpnos ugnies kepkite susmulkintus svogūnus apie dešimt minučių, kol jie pagels. Į keptuvę sudėkite grybus ir dar kelias minutes kepkite gautą masę. Nusausinkite iš skardinės išimtą tuną ir jį taip pat įdėkite į keptuvę. Mišinį pabarstykite jūros druska ir juodaisiais pipirais. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, į mišinį įdėkite majonezo, tuomet uždėkite keptuvę ant silpnos ugnies, kol ji įšils. Šiltą užtepėlę apibarstykite petražolėmis. Patiekite su duonos lazdelėmis, duona ar daržovių lazdelėmis. Skanaus.