• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.

„Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.

REKLAMA

Žemaičių blynams reikės:

  • 15 vidutinio dydžio bulvių;
  • 2 kiaušinių;
  • 3 v. š. miltų;
  • 1 a. š. druskos.

Įdarui:

  • 300 g kalakutienos faršo;
  • 1 svogūno;
  • Druskos, juodųjų pipirų.

Padažui:

  • 150 g grietinės;
  • 150 g pieno;
  • 1 v. š. sviestol
  • 1 a. š. miltų;
  • 1 skiltelės česnako;
  • Šv. krapų.

Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite.

Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

REKLAMA
REKLAMA

Į bulvių masę dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.

Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus. Skanaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų