69-erių moteris visus pribloškė savo pokyčiais. Paaiškėjo, kas padėjo pasiekti tokių rezultatų – kasdien ji suvartoja 1 700 kalorijų. Jos racioną sudaro 20 proc. baltymų, 30 proc. riebalų ir 50 proc. angliavandenių.
Ji laikosi subalansuotos mitybos, kurioje vyrauja viso grūdo produktai, vaisiai ir daržovės. Ji vartoja daug kalciu praturtinto sojų pieno ir jogurto, kasdien suvartoja apie 1100 mg kalcio. Ji taip pat suvartoja vidutiniškai 34 g skaidulinių medžiagų per dieną, rašo timesofindia.indiatimes.com.
Paaiškėjo, ką valgo
Pusryčiams ji renkasi bananus, kalciu praturtintas apelsinų sultis, uogas ir saują migdolų. Ji taip pat valgo avižinius dribsnius, mėlynes, graikinius riešutus, šokolado ir braškių kokteilį, sumaišytą su 1 valgomuoju šaukštu kviečių gemalų, skrudintą viso grūdo duoną, keptą kiaušinį, kalakutieną ir skrebučius su žemės riešutų sviestu.
Pietums ji valgo dubenėlį vaisių, į kurį įeina bananas, obuolys, persikas ir mangas arba greipfrutų ir avokadų salotas. Dar vienas pasirinkimas – pilno grūdo duona su majonezu, kalakutiena, pomidorais, bazilikų lapeliais ir čederio sūriu arba maltos kalakutienos kepsneliai.
Ji taip pat pietums gaminasi daržovių kepsnelius iš vyšninių pomidorų, grybų, cukinijos ir svogūno, viso grūdo duoną su lengvu majonezu, rūkyta kalakutiena, keptais svogūnais, apšlakstytais alyvuogių aliejumi, avokadu, pomidorais ir salotų lapais.
Vakarienei Oprah renkasi laukinius ryžius su daržovių mišiniu (brokoliais, žaliaisiais žirneliais, morkomis), troškintomis su alyvuogių aliejumi ir vištienos krūtinėlės kotletukus, keptus ant grotelių su trupučiu alyvuogių aliejaus.
Dar keli pasirinkimai vakarienei – makaronai su daržovių mišiniu ir vištiena, traški duona su čederio sūriu, dubenėlį vyšnių, bananų, persikų su jogurtu, graikiniais riešutais ir dribsniais. Taip pat vakarienei ji valgo ant grotelių keptą paplotėlį iš baklažano, moliūgo ir bulvės, bananų kokteilį ir įvairias salotas.
Tarp pagrindinių valgymų ji užkandžiauja. Užkandžiui Oprah renkasi kriaušes, čederio sūrį, kietai virtą kiaušinį, alyvuogių aliejuje keptas daržoves, juodąjį šokoladą, kalakutienos krūtinėlę, kvietinius trapučius su avinžirnių užtepėle.