5 žmonėms reikės:
1,5 kg ėriuko kojos 3 a. š. juodųjų pipirų 3 a. š. druskos 4 š. medaus 2-3 šakelės rozmarino 4 š. garstyčių 2 š. alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
- Pirmiausia labai gerai nuplauti mėsą, apipjaustyti riebalų perteklių.
- Padaryti keletą įpjovimų visose pusėse, taip geriau įsigers marinatas. Galima ir pabadyti.
- Lygiomis dalimis sumaišyti medų ir garstyčias, sudėti rozmariną, įpilti aliejaus, dėti druską ir pipirus. Šiuo marinatu ištepti ėriuko koją ir palikti per naktį pasimarinuoti.
- Garų orkaitėje paruošti 120 laipsnių temperatūrą ir 80% drėgmę, pašauti ėriuko koją 4 valandoms.
- Mėgstantiems paskrudusią mėsytę, galima dar pašauti į 220 laipsnių orkaitę pasirinkus griliaus funkciją 20-30 minučių pagal tai, kiek apskrudusios mėsos norima.
Garnyrą galima rinktis pagal savo pomėgius. Patarimas – garuose ruošiantis ėriuko kojai, pridėkite ten mėgstamų daržovių, bulvių, kurios lygiai taip pat puikiai ir sveikai išvirs garuose. Normaliai žmogui pagrindinio patiekalo pakanka 150-170 g mėsos (skaičiuojama jau be kaulo), tačiau pataria nepamiršti, kad bus valgoma dar ir kitų patiekalų.