• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Užvirti vandenį, užplikyti ir gerti – dažniausiai mūsų eksperimentai su arbatžolėmis čia ir baigiasi. Tačiau šį kartą siūlome į jas pažvelgti kiek kitaip ir dalijamės dviem vasariškais receptais, kurie nudžiugins ne tik arbatos gurmanus. Kakaviniai triufeliai su pipirmėčių arbata

Užvirti vandenį, užplikyti ir gerti – dažniausiai mūsų eksperimentai su arbatžolėmis čia ir baigiasi. Tačiau šį kartą siūlome į jas pažvelgti kiek kitaip ir dalijamės dviem vasariškais receptais, kurie nudžiugins ne tik arbatos gurmanus. Kakaviniai triufeliai su pipirmėčių arbata

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI 4 šaukštai arbatžolių (naudojome arbatą EGENTID su pipirmėtėmis ir kakava) 20 gramų sviesto 2 šaukštai kakavos miltelių 300 gramų juodojo šokolado (naudojome šokoladą CHOKLAD MÖRK 70%) 200 mililitrų 10–15 proc. riebumo grietinėlės (įprastos arba avižų) PARUOŠIMO BŪDAS 1. Nedidelėje keptuvėje pakaitinkite grietinėlę (užvirti nereikia). Įberkite 2 šaukštus arbatžolių ir palikite pamirkti 4–5 minutes. 2. Susmulkinkite šokoladą ir suberkite į dubenį. Kaitindami virš puodo su verdančiu vandeniu, ištirpinkite. 3. Į ištirpusį šokoladą supilkite grietinėlę. Naudokite kiaurasamtį, kad į indą nepatektų arbatžolės. Gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa. 4. Įmaišykite sviestą – jis suteiks šokolado masei žvilgesio. 5. Gautą masę supilkite į pusės litro talpos indą ir uždenkite maistine plėvele. 1–2 valandoms palikite šaldytuve. 6. Grūstuvėje sutrinkite likusius 2 šaukštus arbatžolių ir sumaišykite jas su kakavos milteliais. 7. Iš atvėsusios šokolado masės formuokite rutuliukus ir apvoliokite kakavos bei arbatžolių milteliuose. 8. Patiekite iš karto arba 30 minučių palaikykite šaldytuve, kad triufeliai atvėstų ir sutvirtėtų.

REKLAMA

Iš nurodyto ingredientų kiekio pagaminsite 16 triufelių, o jei visko nesuvalgysite iš karto, sandariame inde jie išliks švieži dar tris dienas. Šalta citrinžolių arbata keturiems INGREDIENTAI 4 šaukštai arbatžolių (naudojome arbatą EGENTID su citrinžolėmis) 1 šaukštelis ciberžolių miltelių 800 mililitrų karšto vandens 1 vienetas žaliųjų citrinų (arba nedidelių agurkų) 1 šaukštas cukraus PARUOŠIMO BŪDAS 1. Užplikykite arbatžoles kartu su ciberžolių milteliais, pasaldinkite cukrumi ir palikite atvėsti. 2. Patiekite su ledukais, agurkų riekelėmis ar žaliųjų citrinų skiltelėmis. 3. Kad būtų gaiviau, į paruoštą arbatą taip pat galite įpilti šiek tiek gazuoto mineralinio vandens.

REKLAMA
REKLAMA

Kai vaišės paruoštos

Belieka sugalvoti, kur ir kaip jomis mėgausitės. Namuose pagamintiems saldumynams ir gaiviems gėrimams (juk žinote, kad karštuoju metų laiku geriausiai atgaivina karšta arbata?) labai tiks vasariškų spalvų akmens keramikos indai SOMMAR 2019. O jei norisi pasilepinti ne tik desertu, bet ir puikiais orais – staliuką išsineškite į lauką. Lauko stalas ir kėdės ASKHOLMEN susiskleidžia, tad baigę iškylauti juos lengvai parsinešite atgal į namus ir taupydami vietą galėsite laikyti sandėliuke ar balkone prie sienos.

Patiko receptai? Išbandykite juos savo namuose, o reikiamų indų, įrankių bei kokybiškų baldų vaišėms lauke visada rasite parduotuvėje IKEA ir www.IKEA.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų