• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Saldumynų pasaulis turi tokią savybę, kad ir traukia mus, ir gąsdina. Tikiu, kad ir jums būna, kai viduje kaunasi du sąžinės balsai: vienas gundo griebti pridėtinio cukraus „bombą“, o kitas gąsdina, jog to pasekmė – nereikalingi kilogramai ant pilvo, bloga savijauta ir energijos stygius.

Saldumynų pasaulis turi tokią savybę, kad ir traukia mus, ir gąsdina. Tikiu, kad ir jums būna, kai viduje kaunasi du sąžinės balsai: vienas gundo griebti pridėtinio cukraus „bombą“, o kitas gąsdina, jog to pasekmė – nereikalingi kilogramai ant pilvo, bloga savijauta ir energijos stygius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar opesnė ir aktualesnė nesveikų saldumynų tema tampa tuomet, kai susilaukiame vaikų. Šiuolaikinė visuomenė gana ryžtingai žengia link sąmoningos mitybos, todėl ir vaikų, su pilnais žandais saldainių, išvysti galime vis rečiau. Mus su vyru dukros taip pat paskatino atrasti sveikesnius desertus. 

REKLAMA

Kelios taisyklės, kurių laikausi, gamindama vaikams skanėstus: 

1. Pridėtinį cukrų keičiu natūraliai saldžiais produktais, pavyzdžiui: bananu, datulėmis arba medumi (jei patiekalo nekepu). 

2. Patiekalo pagrindui naudoju maistingus ir vertingus produktus. Kalbant apie desertus, karaliauja varškė ir graikiškas jogurtas. Naudoju tik riebesnę – 9 procentų – „DVARO“ varškę. 

REKLAMA
REKLAMA

3. Į desertus stengiuosi integruoti kuo daugiau šviežių ar džiovintų vaisių. 

4. Kvietinius miltus keičiu maltais migdolais, avižiniais ar kokosų miltais bei kokosu drožlėmis. 

5. Stengiuosi desertams suteikti vaikus papirksiančią išvaizdą: naudoju spalvotas drožles, formeles, pagardinu lydytu šokoladu ar šviežiomis uogomis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį kartą dalinuosi šilkinių varškės rutuliukų receptu, kurie vaikams primena „saldainiukus“ ar „rafaelo“, o suaugusiems yra tiesiog paprastas, greitai pagaminamas, sveikas ir skanus užkandis. 

REIKĖS: 

250 g „DVARO“ varškės (ji visada puri, lengvai sutrinama, nepavandenijusi bei puikiai tinka net ir nekeptiems patiekalams); 

REKLAMA

1 banano; 

50 g baltų kokosų drožlių; 

50 g džiovintų spanguolių; 

50 g geltonų kokoso drožlių; 

50 g raudonų kokoso drožlių; 

50 g žalių kokoso drožlių 

GAMINIMAS: 

1. Varškę sutrinkite šakute. 

2. Bananą sutrinkite šakute ir įmaišykite į varškės masę. Berkite baltas kokoso drožles, viską išmaišykite. 

REKLAMA

3. Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius rutuliukus, jiems į vidų įspauskite po 1–2 džiovintas spanguoles. 

4. Kamuoliukus apvoliokite norimos spalvos kokosų drožlėse. Paruoštus kamuoliukus galite valgyti iškart, o dar geriau – bent valandą pastovėjusius šaldytuve. 

Linkime, kad ir jūsų šeimos atrastų sveikesnes saldumynų alternatyvas, 

Lieknos Bitės 

Šaltinis: „Facebook“ – Lieknos Bitės 

„Instagram“ – @lieknosbitės 

Blogas – lieknosbites.lt 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų