„Gaminsiu tradicinius čenakus. Tai – puikus patiekalas, kurį pagaminti paprasta, o skonis nuostabus. Na, o desertui, žinoma, blynai. Kepsiu mielinius blynus, kurie puikiai tiks Užgavėnių šventei“, – kviečia K. Starkienė.
Pagrindinio patiekalo receptą Kotryna atskleis laidoje, o mielinių blynų receptų ji dalijasi nedelsdama
Mieliniams blynams reikės:
- pusės litro pieno;
- 20 g mielių;
- 3 šaukštų cukraus;
- 600 g miltų;
- 3 kiaušinių;
- 40 g sviesto.
Gaminimo eiga
Mieles ištirpinkite šiltame, bet ne karštame piene. Kartu suberkite ir cukrų. Kai mielės suputos, suberkite miltus ir užmaišykite tešlą. Tešla bus labai lipni ir tąsi, bet taip ir turėtų būti.
Dubenį su tešla uždenkite ir palikite maždaug valandai, kad pakiltų. Kai tešla pakils, supilkite ten išplaktus kiaušinius bei ištirpintą sviestą ir vėl labai gerai išmaišykite, kol tešla taps vientisa. Uždenkite ir palikite dar 15-20 minučių.
Į keptuvę pilkite aliejaus – jo turėtų būti nemažai. Šaukštu dėkite tešlą į karštą aliejų ir kepkite, vėliau blynelius apverskite. Blynus kepkite ant vidutinės kaitros – tada jie nesusvils ir spės iškepti
vidus. Iškepusius blynus dėkite ant popierinio rankšluosčio ir palikite kelias minutes, kad riebalai susigertų į popierių. Patiekite su grietine ir mėgstama uogiene. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3!











































































































































































































































































































