Indija – šalis, kur gyvenimas ir mirtis suvokiami labai natūraliai, o šią pasaulėžiūrą atitinkamai nuspalvina ir tikėjimas reinkarnacija. Tik Indijoje gali žmonėms šauti mintis statyti restoraną senose musulmonų kapinėse.
Nors Ahmedabade esantis restoranas stovi pačiame kapinių centre, tai neatbaido lankytojų nuo minčių kaip reikiant pasimėgauti vietos virtuvės patiekalais ir net pasidžiaugti gana triukšminga atmosfera.
Restorano savininkas Krishan Kutti Nair teigia, kad būtent kapinės ir prisideda prie jo verslo sėkmės. Tik jo restorane galima užkasti tokioje netradicinėje aplinkoje.
Turistinė atrakcija Indijoje: pietūs restorane su mirusiais (nuotr. Gamintojo)
Įdomu tai, kad šis restoranas ne visuomet buvo kapinių centre, dar 1950-aisias maitinimo įstaiga buvo įkurta šalia kapinių, bet vėliau, taupant vietą, teko ieškoti radikalesnių sprendimų
Restorano interjerą taip pat puošia kapų fragmentai, o padavėjai su puodeliais arbatos jau įprato laviruoti tarp jų. Personalo teigimu, dirbti aplinkoje, kur palaidoti žmonės, nėra nė kiek keista, prie to greitai įprantama.
Turistinė atrakcija Indijoje: pietūs restorane su mirusiais (nuotr. Gamintojo)
Tiesa, restorano šeimininkas nežino, kad priklauso kapai, kurie „pateko“ vidun įrengiant restoraną, bet vietos istorikai spėja, kad čia gali būti palaidoti XVI a. gyvenę žmonės.
Nors ir pasigirsta klientų raginimų „iškeldinti“ kapus ir taip restorane padaryti daugiau vietos, šeimininkas teigia to neketinantis daryti ir tam, kad sėkmė neapleistų jo verslo, kas rytą pamerkia šviežių gėlių čia atgulusiems amžinojo poilsio.