Porcijos 4. Užtruksite daugiau nei 1 val: 1,5 st perlinių kruopų; 1 morka; 1 svogūnas; 2 skiltelės česnako; 500 g kiaulienos kumpio; 300– 500 ml sultinio/vandens; 30 g sviesto; 1 a. š. džiovintų žolelių; Druskos pagal skonį; Žiupsnis juodųjų pipirų; Šlakelis aliejaus.
Perlinių kruopų ir kiaulienos troškinys
Perlines kruopas užpilame vandeniu ir paliekame brinkti per naktį. Kiaulieną supjaustome nedideliais kąsnio dydžio gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame mėsą, kol ji apskrus.
Morką, svogūną ir česnaką nulupame. Česnaką ir svogūną pasmulkiname, morką supjaustome griežinėliais. Daržoves suberiame pas mėsą į keptuvę ir šiek tiek pakepiname.
Troškinį maišome su perlinėmis kruopomis. Pagardiname druska, žolelėmis. Išmaišome. Suberiame į kepimo indą. Dedame sviesto. Užpilame vandeniu arba sultiniu, kad iki pusės apsemtų troškinį. Indą uždengiame dangčiu arba folijos lapu. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 170 laipsnių apie 1 valandą.