Silkės ingredientai: 4 silkės filė; 500 ml virtų grybų; 1 morka; 1 svogūnas; 1 skardinė konservuotų raudonų pupelių; Šlakelis aliejaus; Žiupsnis druskos; 2 v. š. pomidorų padažo.
Silkės receptas
Svogūną ir morką nulupame. Svogūną supjaustome smulkiais gabalėliais, morką sutarkuojame. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Suberiame smulkintas daržoves ir pakepiname, kol šios suminkštės.
Sudedame grybus, pupeles, pomidorų padažą ir pakaitiname dar apie 10 min. Ragaujame, jei trūksta druskos šiek tiek jos įberiame (tik nepamirškite, kad valgysite su silke).
Pagardą paliekame atvėsti. Silkę supjaustome juostelėmis. Dedame į lėkštę. Šalia dedame grybų ir pupelių padažą.