„Bet kai parbėgi namo po darbo, stengies pagaminti greitai, sočiai ir žinoma skaniai", - sako tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė.
Vienas iš tokių greitai paruošiamų patiekalų - blyneliai su mėsa.
Reikės:
0.5 l. kefyro, 200 gr. maltos mėsos ( aš naudojau vištienos faršą ), 1 kiaušinio, 100 gr. miltų, 1 a.š cukraus, žiupsnelio druskos, aliejaus kepimui
Gaminimo eiga:
Išplaktą kiaušinį sumaišiau su kefyru, subėriau miltus ir išmaišiau. Sudėjau vištienos faršą, pagardinau cukrumi, druska ir iš paruoštos masės ( masė gaunasi tirštoka ) kepiau blynelius. Blyneliai kepa pakankamai greitai. Prie blynelių paruošiau padažą su pievagrybiais.
Padažui:
Ant sviesto pakepinau smulkiai pjaustytus svogūnus, sudėjau pjaustytus pievagrybius ir pakepinusi supyliau grietinę 12 % ). Pagardinau maltais pipirais ir druska. Viską pakepiau, kol padažiukas kiek sutištėjo. (jeigu norite tirštesnio padažo, tai į grietinėlę įdėkite 0.5 ar 1 v.š. miltų, bet aš nedėjau).
Šaltinis: Gamink su Audrone