Taip, šis teiginys gali nustebinti, nes grūdai ir jų produktai atrodo nekenksmingi, ypač todėl, kad jau ilgą laiką skatinama rinktis viso grūdo produktus. Neva jie sveikesni nei rafinuotų miltų.
„Rinkis viso grūdo duoną vietoje baltos duonos", „viso grūdo makaronus" ir t.t.
„Tačiau viso grūdo produktai nėra tavo draugai ir tik atitolina nuo svajonių figūros", – teigia M. Lewin.
Grūdai turi ne tik glitimo (kviečiai, miežiai, rugiai ir jų produktai; aut. past.), bet visi grūdai turi ir fitatų bei krakmolo. Visa tai kelia rimtas sveikatos problemas!
Glitimas – uždegiminius procesus organizme, krakmolas labai greitai virsta grynu cukrumi, o fitatai neleidžia pasisavinti mineralų ir tinkamai įsisavinti valgomo maisto.
Ribotais kiekiais fitneso guru plane yra rudieji ryžiai, bolivinė balanda ir avižos be glitimo. O pagrindiniai angliavandenių šaltiniai –šakniavaisiai, vaisiai, saldžiosios bulvės ir gausybė įvairių daržovių.
Šaltinis: Emilija Miliauskė, tinklaraštis Kuras kūnui