1. Saldainiai su datulėmis
Energetinė vertė – 127 kcal/100 g.
Įprasto šokoladinio saldainio energetinė vertė – 332 kcal/100 g.
Sumažinama – 205 kcal
Ingredientai: 55 g. prinokusio avokado, 8 g. džiovintų datulių Arimex, 4 g. kakavos miltelių, 10 g. kokoso drožlių Arimex.
Paruošimo būdas: Vandenyje išmirkytas datules ir avokadą supjaustyti ir pertrinti elektriniu trintuvu. Iš gautos masės suformuoti rutuliukus, apibarstyti kokoso drožlėmis ir kakavos milteliais. Prieš pateikiant – saldainius atvėsinti.
2. Sausainiai su džiovintais vaisiais
Energetinė vertė – 270 kcal/100 g.
Įprasto vanilinio sausainio energetinė vertė – 432 kcal/ 100 g.
Sumažinama – 162 kcal
Ingredientai: 1 stiklinė rupių miltų persijotų su kepimo milteliais, 1/4 stiklinės rudojo cukraus, 3 šaukštai džiovintų vaisių Arimex, 1 šaukštas kapoto imbiero, 3 kiaušinių baltymai, 1/3 stiklinės pieno, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Paruošimo būdas: Dubenyje gerai išmaišyti miltus, cukrų, susmulkintus džiovintus vaisius ir imbierą. Į šią masę įmaišyti kiaušinių baltymus, pieną ir aliejų. Gautą masę semti šaukštu ir dėti į išteptą sviestu kepimo skardą ir kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 15 min. (http://www.dietuklubas.lt/kategorija/kaloriju-lentele/)
3. Pyragaičiai su sezamais
Energetinė vertė – 130 kcal/ 100 g.
Įprasto varškės pyrago energetinė vertė – 245 kcal/ 100 g.
Sumažinama – 115 kcal
Ingredientai: 1 stiklinė paskrudintų sezamų Arimex, 170 g. sviesto, 1/2 stiklinės medaus, 4 stiklinės avižinių dribsnių, 1 stiklinė kokoso drožlių Arimex ,1 išplaktas kiaušinis.
Paruošimo būdas: Puode ištirpinti sviestą su medumi, tuomet į masę supilti avižinius dribsnius, sezamus, kokosus ir kiaušinius. Gerai išmaišytą mišinį suformuoti ir iškloti kepimo skardoje. Kepti apie 15 min., kol gražiai pagels. Atvėsinus supjaustyti ir skanauti.
4. Avižinių dribsnių batonėliai su riešutais ir spanguolėmis
Energetinė vertė – 411 kcal/100 g.
Įprasto kakavinio batonėlio energetinė vertė – 510kcal/100 g.
Sumažinama – 101 kcal
Ingredientai: 1 stiklinė avižinių arba penkių grūdų dribsnių, 1/4 stiklinės kokoso drožlių Arimex, 15 gr. sviesto, 1/4 stiklinės migdolų Arimex, 110 ml. agavų sirupo, 1/4 stiklinės džiovintų spanguolių Arimex, 1 valgomasis šaukštas vandens.
Paruošimos būdas: Avižinius dribsnius, kokoso drožles, kapotus migdolus ir džiovintas spanguoles pakepinti keptuvėje, kol gražiai apskrus. Ant silpnos ugnies pakaitinti agavų sirupą, sviestą ir vandenį, kol pradės kilti burbuliukai. Į šį mišinį supilti pakepintus sausus produktus. Karštą masę paskirstyti ant kepimo popieriaus ir palaukti 10 min., kol sustings. Tuomet pjaustyti batonėlius.
5. Saldainiai iš avižų Energetinė vertė – 313 kcal/100 g.
Įprasto karamelinio saldainio energetinė vertė – 516 kcal/100 g.
Sumažinama – 203 kcal
Ingredientai: 1/2 puodelio datulių Arimex, 1 puodelis pilno grūdo avižų dribsnių, 1/2 puodelio razinų Arimex, 2 a.š. riešutų sviesto, 1 a.š. vanilės, 1/2 a.š. cinamono, kokoso drožlių.
Paruošimo būdas: Maišytuve gerai išmaišyti avižas su žiubsneliu druskos, tuomet supilti likusius produktus į maišytuvą, įpilti šiek tiek vandens ir smulkinti tol kol pasidarys lipni masė. Iš gautos masės suformuoti rutuliukus ir apvolioti kokoso drožlėse.
Išbandžius šiuos receptus, tikrai nesunku suprasti, kad nėra padėties, be išeities. Net ir tiems, kurie maitinasi sveikai bei vengia kaloringų desertų, galima rasti alternatyvų. Tačiau, jeigu laiko gaminti pritrūksta, geriausia rinktis ne saujelę saldainių, bet džiovintų vaisių, kurie turi daug mažiau kalorijų ir padeda organizmą aprūpinti svarbiausiais mikroelementais ir vitaminais.