Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės ūmių apsinuodijimų skyriaus vedėja Gabija Laubner per šventes alkoholį pataria itin atsakingai derinti ir su maistu.
„Labai įdomu, kad alkoholis yra metabolizuojamas arba skaidomas kepenyse ir kepenys menato nei etiketės, nei pavadinimo, ką jūs vartojate. Alkoholis, kurį jūs vartojate yra skaidomas.
Labiau atkreipčiau dėmesį ne į alkoholio maišymą, nes tai yra tas pats etanolis, bet kartu nevartoti karbonizuotų gėrimų – alaus arba šampano su riebiu maistu, nes tai iš tiesų organizmui labai sudėtinga suskaidyti. Tie žmonės paskui turi labai daug problemų su kasa arba kepenimis“, – pastebi toksikologė.
Jos teigimu, per šventes nereiktų pamiršti ir pamiegoti.
„Kadangi alkoholis yra skaidomas per tam tikrą laiką, tai aišku po alkoholio vartojimo turėtų būti ir ramybės periodas. Miegas ir skysčiai yra geriausia priemonė, kaip pagerinti organizmo veiklą“, – teigė ji.
G. Laubner taip pat siūlo nepamiršti kartu su alkoholio vartoti ir daug vandens.
Visą pokalbį žiūrėkite: