• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šie sausainių kvadratėliai sukelia priklausomybę. Jei tokios priklausomybės nenorite, geriau jų ir nekepti. Juokas juokais, bet paragavus vieną gabalėlį, garantuoju, kad net nepastebėsite, kaip valgysite antrą, trečią, ir kažkokiu stebuklingu būdu dings visas pyragas. Šie kvadratėliai tai tarpinis variantas tarp pyrago ir sausainių. Dėl to pavadinau tiesiog kvadratėliais, nors pjaustyti galite kaip tik patinka“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

„Šie sausainių kvadratėliai sukelia priklausomybę. Jei tokios priklausomybės nenorite, geriau jų ir nekepti. Juokas juokais, bet paragavus vieną gabalėlį, garantuoju, kad net nepastebėsite, kaip valgysite antrą, trečią, ir kažkokiu stebuklingu būdu dings visas pyragas. Šie kvadratėliai tai tarpinis variantas tarp pyrago ir sausainių. Dėl to pavadinau tiesiog kvadratėliais, nors pjaustyti galite kaip tik patinka“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

REKLAMA

Reikės: 250 g (1 1/2 stiklinės) juodojo šokolado gabalėlių; 300 g (2 stiklinių + 2 valg. š.) miltų; 170 g sviesto; 140 g (2/3 stiklinės) smulkaus rudojo cukraus; 70 g (1/3 stiklinės) balto cukraus; 1 kiaušinio; 1 kiaušinio trynio; 2 arb. š. vanilinio cukraus ar vanilės ekstrakto; 1/3 arb. š. druskos; 0,5 arb. š. kepimo sodos.

GAMINIMAS

Sviestą išlydome mikrobangėje, paliekame atvėsti. Įkaitiname orkaitę iki 165 C.

Dideliame dubenyje gerai sumaišome sviestą su druska ir kepimo soda. Supilame rudąjį cukrų, baltą cukrų ir išmaišome. Įmušame kiaušinį, kiaušinio trynį, sudedame vanilinį cukrų ir vėl išmaišome.

REKLAMA
REKLAMA

Į tešlą suberiame miltus ir lengvai išmaišome mentele. Kai dar matysis šiek tiek neįmaišytų miltų, tada suberiame šokolado gabalėlius (saujelę pasiliekame) ir lengvai išmaišome. Nepermaišykite tešlos, užtenka, kad visi ingredientai susijungtų.

REKLAMA

Kepimo indą ištiesiame folija. Nepamirškite palikti šiek tiek folijos ir ant kraštų, kad būtų lengva išimti pyragą iš kepimo formos. Aš naudojau 23×33 cm dydžio stiklinę kepimo formą. Foliją lengvai patepame sviestu.

Tešlą sudedame į kepimo indą, išlyginame paviršių, prispaudžiame, užbarstome likusiais šokolado gabalėliais ir kepame įkaitintoje orkaitėje 26-28 minutes. Pyragas iškepęs, kai krašteliai lengvai parunda ir atšoka nuo kepimo formos sienelių.

Iškepto pyrago viršus bus dar minkštas, bet ilgiau kepti nereikia. Pyragą paliekame atvėsti 10 minučių kambario temperatūroje kepimo formoje, po to išimame iš kepimo formos ir paliekame vėsti ant orkaitės grotelių. Kai pyragas atšąla supjaustome ir patiekiame.

Šaltinis: Lithuanian in the USA

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų