• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darže karaliaujant moliūgams, patiekalai iš šių daržovių vis dažniau gula ant gyventojų stalo. Moliūgai pelnytai laikomi viena iš vertingiausių daržovių, nes nepriklausomai nuo gaminimo būdo, jie nepraranda organizmui itin naudingų maistingųjų medžiagų. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen, šį kartą siūlo išbandyti 3 ypatingai gardžius patiekalus, kurie nustebins net šios daržovės dar nespėjusius pamėgti namų kulinarus.

Darže karaliaujant moliūgams, patiekalai iš šių daržovių vis dažniau gula ant gyventojų stalo. Moliūgai pelnytai laikomi viena iš vertingiausių daržovių, nes nepriklausomai nuo gaminimo būdo, jie nepraranda organizmui itin naudingų maistingųjų medžiagų. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen, šį kartą siūlo išbandyti 3 ypatingai gardžius patiekalus, kurie nustebins net šios daržovės dar nespėjusius pamėgti namų kulinarus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gardi moliūgų sriuba su pelėsiniu sūriu

Atėjus moliūgų sezonui, bene pagrindinis ir dažniausiai gaminamas patiekalas iš šios daržovės – moliūgų sriuba. Nors variacijų, kaip pasigaminti šią sriubą yra tikrai daug, o tradiciškai į šią sriubą įeina grietinėlė, IKI kulinarė siūlo išbandyti šiek tiek liesesnę moliūgų sriubą su sultiniu, kurią vainikuoja pelėsinis sūris ir moliūgų sėklos.

REKLAMA

„Nulupkite ir nedideliais kubeliais supjaustykite 800 g moliūgo. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C temperatūros ir kepimo popieriumi išklotoje skardoje, moliūgo gabaliukus pakepkite apie 20 minučių. Kol kepa moliūgas, dideliame puode ištirpdykite 2 gabaliukus sviesto ir suberkite kubeliais supjaustytą žalią bulvę bei svogūną – pakepkite, kol daržovės suminkštės. Į puodą supilkite 2 l vištienos sultinio, suberkite iškepusius moliūgus ir pabarstę druska bei pipirais, virkite ant mažos ugnies dar apie 20 minučių. Išvirusią sriubą sutrinkite trintuvu ir prieš patiekiant apibarstykite pelėsiniu sūriu bei moliūgų sėklomis“, – pataria A. Rasmussen.

REKLAMA
REKLAMA

Sveikas moliūgų troškinys su avinžirniais

Greitai ir lengvai, vos iš kelių ingredientų paruošiamas moliūgų ir avinžirnių troškinys ypač patiks propaguojantiems sveiką gyvenseną. Kaip pasakoja A. Rasmussen, troškinį galima patiekti tiek kaip pagrindinį patiekalą, tiek derinti jį prie įvairiausių kruopų, nesaldžių blynelių ar omleto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nulupkite ir orkaitėje pakepkite apie 600 g kubeliais pjaustyto moliūgo. Kol moliūgas iškeps, didelėje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepkite 3 smulkiai supjaustytas skilteles česnako bei 1 raudonąjį svogūną. Į keptuvę įdėkite 2 didelius šaukštus pomidorų pastos, įpilkite apie 200 ml daržovių sultinio, suberkite apkeptą moliūgą, 400 g avinžirnių bei pabarstykite daržoves druska ir kitais mėgstamais prieskoniais. Troškinį ant mažos ugnies reikėtų virti dar apie 20 minučių“, – pasakoja maisto ekspertė.

REKLAMA

Saldi moliūgų nuodėmė

Jau įprasta iš moliūgų gaminti pyragą ar keksiukus, tačiau ieškantiems ko nors naujo, patariame išbandyti moliūgų pudingą, kurį, kaip tikina kulinarė, galima pagardinti ir kitais jūsų mėgstamais vaisiais ar daržovėmis.

„Nulupkite ir smulkiai supjaustykite 500 g moliūgo. Suberkite moliūgo gabaliukus į didelį puodą ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Virkite moliūgus ant nedidelės ugnies, kol suminkštės ir pradės težti. Išvirtus moliūgus sutrinkite iki vientisos masės, tuomet į puodą prie moliūgų masės supilkite 200 ml grietinėlės bei 200 ml natūralaus jogurto, įberkite 5 didelius šaukštus vanilinio cukraus. Nuolat maišydami virkite apie 15 minučių, o prieš patiekiant pabarstykite cinamono ir cukraus mišiniu“, – sako kulinarė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų