Paruošti plovą Gian Lucai padėjo geras draugas Pavelas Kolesnikas, kuris specializuojasi plovo gamyboje. Kartu jie paruošė tradicinį plovą kazane su aviena. „Viską, ką žinau apie plovą, esu išmokęs iš jo“, – sakė virtuvės šefas ir pripažino, kad būtent plovas juos su Pavelu ir suvedė.
Šiam tradiciniam tobulo skonio plovui prireikė net trijų rūšių aliejaus – saulėgrąžų, medvilnės ir linų sėmenų.
Tikras plovas kazane su aviena
Tikras plovas, ruošiamas kazane. Labai skanus, birus, kvapnus, ruošiamas su aviena – labai puiki idėja sotiems pietums.
Jums reikės:
saulėgrąžų aliejaus; medvilnės aliejaus; linų sėmenų aliejaus; 3 kg avienos; 1 kg basmati ryžių; 1 kg geltonųjų morkų; 1 kg morkų; 300 g svogūnų; 2 česnako galvučių; saujos avinžirnių; saujos razinų; 30 g raugerškio uogų; 3 vnt. čili pipirų; 3 vnt. cidonijų; 30 g prieskonių mišinio plovui; žiupsnelio kumino; 30 g druskos; verdančio vandens
Į kazaną pilame aliejų ir įkaitiname iki balto dūmo. Įkaitus, beriame stambiai supjaustytos avienos gabalėlius. Apkepame mėsą 10 minučių ir beriame smulkintus svogūnus.
Į kazaną dedame prieskonius, įpilame šiek tiek vandens. Viskam pasitroškinus, beriame druską.
Gerai išmaišome ir pradedame sluoksniuoti: dedame morkas, kuminą, česnakus, avinžirnius, raugerškio uogas. Viską uždengiame čili pipirais ir cidonijomis.
Įpilame vandens ir troškiname 25 minutes. Laikui praėjus, beriame saują razinų ir dedame ryžius, įpilame vandens iki jų lygio. Paliekame troškintis 25 minutes.
Skanaus!