• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Labai geras receptas, kurio, deja, nėra mano konservavimo knygoje. Šį receptą suradau jau, kai knyga buvo spaustuvėje“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

„Labai geras receptas, kurio, deja, nėra mano konservavimo knygoje. Šį receptą suradau jau, kai knyga buvo spaustuvėje“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

REKLAMA

Marinatui:

  • ½ stikl. aliejaus,
  • ½ stikl. cukraus,
  • 110 ml 6% vyno acto,
  • 1 v.š. druskos,
  • 1–2 v.š korėjietiškų prieskonių morkoms.

Daržovės:

  • 1,2 kg cukinijų,
  • 450 gr paprikų,
  • 250 gr morkų,
  • 250 gr svogūnų,
  • 5 gr česnakų,
  • ryšulėlis petražolių.

Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus ir pakaitinkite, kol ištirps cukrus.

Paprikas, morkas ir svogūnus supjaustykite šiaudeliais. Daržoves sudėkite į dubenį ir užpilkite marinatu.

Marinuokite 1 val. kartas nuo karto pamaišydami, kad daržovės marinuotusi tolygiai. 

Per tą laiką, taip pat šiaudeliais, supjaustykite cukinijas ir išspauskite česnaką. Viską sudėkite į marinuojamas daržoves.

REKLAMA
REKLAMA

Marinuokite dar 2- 3 val. retkarčiais vis pamaišydami. Galiausiai sudėkite susmulkintas petražoles, viską dar kartą permaišykite ir sudėkite į sterilius stiklainius.

REKLAMA

Neuždengtus dangteliais stiklainius sudėkite į puodą (kuriame įteista audinio). Į jį įpilkite karšto vandens (per du pirštus iki stiklainių viršaus), uždenkite dangčiu ir kaitinkite kol vanduo užvirs. Sumažinę kaitrą, kad puode vanduo vos kunkuliuotų, kaitinkite 500 ml. stiklainius 15 min., o 650 ml.- 20 min.

Neišėmę iš puodo stiklainius iš karto po vieną užsukite dangteliais juos iškart iškeldami.`

Sudėtingumas: vidutinis

Receptas: iš interneto 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų