Sūrymas toks skanus, visai nesūrus, kad jį galite po to gerti vietoje kompoto. Net supjaustyti morkų gabaliukai buvo suvalgyti su dideliu apetitu.
Jums reikės:
nelabai didelių pomidorų, mėlynųjų slyvų (vengerka), marinato: 1 litro, druskos: 0,5 valgomojo šaukšto, cukraus 100 gramų, 6% obuolių acto ketvirtadalio stiklinės
Pirmiausia į švarius sterilizuotus stiklainius dėkite mažus pomidorus su slyvomis (trečdalis slyvų, du trečdaliai pomidorų).
Užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais, leiskite pastovėti 20 minučių. Po to vandenį nupilkite, užvirinkite, dar kartą užpilkite ir dar kartą leiskite pastovėti 20 minučių.
Trečią kartą nupylusios vandenį dėkite druską, cukrų, actą, užvirinkite, supilkite į stiklainius bei užsukite. Stiklainius apverskite, užklokite kuo nors šiltu bei palikite kol visiškai atvės.
Laikykite vėsioje vietoje. Skanaus!
Šaltinis: worldrecipes