Porcijos 4. Užtruksite daugiau nei 40 min.
Mėsos masei:
- 500 g smulkintos kiaulienos;
- Kiaušinis;
- Druskos, pagal skonį;
- Žiupsnis pipirų;
- 1 a. š. maltos mėsos prieskonių
- 30 g sviesto;
- 4 v. š. grietinėlės;
- 2 v. š. manų;
- 1 skiltelė česnako;
- Miltų kotletams apvolioti.
Troškinimui:
- Morka;
- 0,5 l vandens;
- 100 ml gietinėlės;
- 1 v. š. sviesto;
- Žiupsnis druskos;
- 2 a. š. prieskonių mišinio su džiovintais baravykais.
Grybų įdarui:
- 2 saujelės džiovintų baravykų;
- Svogūnas;
- 2 v. š. aliejaus;
- Žiupsnis druskos.
Pasiruošiame faršą: į mėsytę dedame smulkintą česnako skiltelę, mušame kiaušinį, beriame prieskonius: druska, pipirai, maltos mėsos prieskonius. Į mėsos masę beriame manus, pilame grietinėlę ir sudedame sviestą. Viską gerai išmaišome. Džiovintus grybus užpilame verdančiu vandeniu, palaikome, bent pora val.
Grybus susmulkiname, pakepiname keptuvėje su aliejumi, kol truputį suminkštės, beriame smulkintą svogūną, gardiname druska. Iš faršo formuojame kotletukus. Į vidų dedame pasiruošto įdaro. Apvoliojame miltuose ar apkepame keptuvėje iš abiejų pusių.
Dedame į troškintuvą, pilame vandens, grietinėlės, beriame prieskonius, dedame smulkintą morką, sviestą. Troškiname apie 35 min. Pabaigoje pabarstome smulkintais laiškiniais česnakais. Valgėme su bulvių koše ir salotomis.