Porcijos: 6; Užtruksite apie 50 min. Ingredientai: 1,5 kg bulvių; 2 kiaušiniai; 1 didelis svogūnas; 500 ml pieno; 1 v. š. lydytų kiaulės taukų; Žiupsnelis pipirų; Druskos pagal skonį.
Spirgučių padažui: 200 g kiaulienos šoninės; 1 svogūnas; Pundelis laiškinių česnakų; 1 v. š. miltų; Druskos pagal skonį; 200 ml grietinėlės.
Bulves ir svogūną nulupame, sutarkuojame. Pieną pakaitiname iki virimo. Į bulvių masę mušame kiaušinius, beriame druskos, pipirų. Gerai išmaišome.
Bulves užpilame pakaitintu pienu. Masę permaišome. Kepimo skardą patepame lydytais kiaulių taukais (jei neturite tepkite aliejumi) ir supilame bulvių masę. Pašauname į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepame 45 min.
Pasiruošiame spirgučių padažą. Šoninę supjaustome mažais kubeliais. Svogūną nulupame ir pasmulkiname. Spirgučius pakepiname iki gražios auksinės spalvos.
Į keptuvę sudedame svogūnus, taip pat pakepiname, kol gražiai paruduos. Beriame miltus, gerai išmaišome. Supilame grietinėlę ir kaitiname, kol padažas sutirštės. Gardiname druska ir smulkintais laiškiniais česnakais. Skanaujame.