• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus?

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus?

REKLAMA

Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Reikės (1 blynui):

  • 1/3 cukinijos
  • 2/3 morkos
  • 1 mažesnio svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • šiek tiek svogūno laiškų
  • 100 g kvietinių miltų
  • 120 ml vandens
  • žiupsnelio druskos ir pipirų

Padažui:

  • 1 v. š. sojų padažo
  • 1/2 v. š. vandens
  • 1/2 a. š. sezamų aliejaus
  • 1 a. š. acto
  • 1 a. š. klevų sirupo
  • šiek tiek čili dribsnių ir sezamų
  • 1 česnako skiltelės

 

Eiga:

  1. Sumaišome miltus su vandeniu, susmulkintu česnaku, druska ir pipirais.
  2. Daržoves sutarkuojame arba supjaustome į smulkesnes juosteles. Dedame į tešlą ir išmaišome.
  3. Kepame ant įkaitinto aliejaus ~5-6 min iš abiejų pusių. Jei norite, galite daryti ir keletą mažesnių, o ne vieną didelį blyną. Atidžiai žiūrime, kad blynas gerai apskrustų, bet nesudegtų.
  4. Kol blynas kepa, galime susimaišyti padažą.
  5. Susipjaustome blyną į mažesnius gabaliukus, užsiberiame svogūno laiškų, mirkome į padažą ir ragaujame!

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui  @tofuvisainefu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų