• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Man labai įdomu ar jūs konservuojate visada tuo pačiu savo patikrintu receptu ar ieškote vis naujų skonių? Man patinka kas kartą vis pagaminti ką nors naujo. Net agurkus marinuojant vis paieškau naujo ir kitokio marinato recepto. Juk tie patys skoniai, greitai atsibosta. Šiuo burokėlių mišrainės receptu su manimi pasidalino Živilė. Čia labai panašus variantas, kai esu gaminusi burokėlių mišrainę su pomidorų padažu. Tiksliau ta pati mišrainė tik šiek tiek kitaip, nes burokėliams į draugiją pakviesta pupelės ir česnakai“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

„Man labai įdomu ar jūs konservuojate visada tuo pačiu savo patikrintu receptu ar ieškote vis naujų skonių? Man patinka kas kartą vis pagaminti ką nors naujo. Net agurkus marinuojant vis paieškau naujo ir kitokio marinato recepto. Juk tie patys skoniai, greitai atsibosta. Šiuo burokėlių mišrainės receptu su manimi pasidalino Živilė. Čia labai panašus variantas, kai esu gaminusi burokėlių mišrainę su pomidorų padažu. Tiksliau ta pati mišrainė tik šiek tiek kitaip, nes burokėliams į draugiją pakviesta pupelės ir česnakai“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

 

Iš normos išėjo 3–0,7 l ir 5–0,5 l stiklainiai: 3 kg virtų burokėlių; 0,5 kg morkų; 0,5 kg paprikų; 300 ml aliejaus; 4–6 skiltelės česnako; 1 l virtų pupelių; 100 g druskos; 300 g cukraus; 150 ml acto; 0,5 l pomidorų padažo.

REKLAMA
REKLAMA

Burokėlių mišrainė pagal Živilę 

Morkas nulupame, nuplauname ir sutarkuojame. Paprikas supjaustome nedideliais gabalėliais. Į puodą supilame aliejų, sudedame morkas su paprika ir patroškiname apie  20 min. Burokėlius sutarkuojame, česnaką pasmulkiname. Suverčiame kartu su pupelėmis į puodą.

Ten pat suberiame druską, cukrų, supilame actą ir pomidorų padažą. Viską patroškiname apie 10 min. Mišrainę pilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius. Užsukame. Užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų