Iš normos išėjo 3–0,7 l ir 5–0,5 l stiklainiai: 3 kg virtų burokėlių; 0,5 kg morkų; 0,5 kg paprikų; 300 ml aliejaus; 4–6 skiltelės česnako; 1 l virtų pupelių; 100 g druskos; 300 g cukraus; 150 ml acto; 0,5 l pomidorų padažo.
Burokėlių mišrainė pagal Živilę
Morkas nulupame, nuplauname ir sutarkuojame. Paprikas supjaustome nedideliais gabalėliais. Į puodą supilame aliejų, sudedame morkas su paprika ir patroškiname apie 20 min. Burokėlius sutarkuojame, česnaką pasmulkiname. Suverčiame kartu su pupelėmis į puodą.
Ten pat suberiame druską, cukrų, supilame actą ir pomidorų padažą. Viską patroškiname apie 10 min. Mišrainę pilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius. Užsukame. Užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.