Kai kurios obuolių rūšys net ilgai verdant nesuverda ir išlieka tvarkingais gabaliukais. Tokie obuoliai puikiai tiks virti labai saldžioms obuolienėms, kad ir su mėtomis ar laimu. Man patinka tokie saldūs obuolių gabaliukai prie juodos arbatos be cukraus. Pabandykite taip konservuoti į mažus indelius kaip „delikatesą“, o ne obuolienę. Tik tada cukraus reikėtų dėti truputį daugiau.
Kad išvirtos obuolienės būtų tyrelės pavidalu, nelaikykite obuolių užpylę cukrumi per naktį, virkite obuolius iš karto. Gal tik kokią mažą stiklinėlę vandens įpilkite, kad būtų skysčio virimo pradžioje. Dar galima virimo pabaigoje ir su blenderiu pasidarbuoti, viską sutrinant iki vientisos masės“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Obuolienė su mėtomis
Ingredientai:
- 4 kg obuolių (jau nuluptų, išskobtų ir supjaustytų),
- apie 1,5 kg cukraus (galima ir mažiau),
- 1–2 citrinų sultys,
- 1–2 indeliai (vazonėliai) mėtų šakelių.
Į storadugnį puodą sudėkite obuolius, cukrų ir palaikykite per naktį vėsioje patalpoje. Kitą dieną atsiradusį sirupą nupilkite į platų puodą ir nuvirkite jį, kol jo sumažės per pusę.
Tada dar verdantį jį užpilkite ant obuolių sudėkite mėtas su visomis šakelėmis ir virkite ant vidutinės kaitros vis pamaišydami kol obuoliai suminkštės.
Baigiant virti ištraukite mėtų šakeles, supilkite citrinų sultis ir gerai išmaišę išpilstyite į iškaitintus stiklainius.