Vynas nudažo velykinius kiaušinius gražia violetine spalva ir suteikia jiems šaunią kristalizuotą tekstūrą. Kiaušinius tiesiog išvirkite raudoname vyne ir jame palikite, kol jie įgaus norimą spalvą, rašo unravelingwine.com.
Žinoma, viskas yra truputį sudėtingiau.
Kokį vyną naudoti?
Rinkitės labiau pigmentuotą vyną, pavyzdžiui, Mourvedre, Syrah, Zinfandel ar Malbec – kuo tamsesnis, tuo geriau.
Patariu pirkti pigų vyną, tekainuojantį porą eurų, nes jo negersite – kuo puikiausiai tiks Mourvedre arba Monastrell.
Kokius kiaušinius rinktis – baltus ar rudus? Mūsų auginamos vištos deda beveik baltus kiaušinius, kurie puikiai pasiteisino. Nesiūlau dažyti rudų kiaušinių, nes nudažius gausite prislopintą spalvą, o baltiems kiaušiniams raudonas vynas suteiks daugiau atspalvių.
Kiek laiko virti velykinius kiaušinius?
Velykinių margučių dažymui jums prireiks:
- vidutinio dydžio puodo,
- kiaurasamčio ar kiauro šaukšto,
- 12 šviežių baltų arba beveik baltų kiaušinių (kambario temperatūros),
- 1 butelio tamsiai raudono vyno Monastrell, Syrah, Malbec.
Instrukcijos
- Į puodą supilkite visą butelį vyno, vyną užvirinkite.
- Kiaurasamčiu atsargiai sudėkite kiaušinius, virkite 8 minutes (minkštai virti) ir 15 minučių (kietai virti).
- Išjunkite viryklę, palikite kiaušinius raudoname vyne iki 12 valandų, kol pasieksite norimą spalvą, Išimkite kiaušinius iš vyno ir palikite ant kepimo grotelių, kol išdžius (ar kito paviršiaus, kad kiaušiniai nesiliestų tarpusavyje).
- Neblizginkite lukšto aliejumi!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!