Tokie bulviniai blynai šauniai tiks sotiems pietums ar kaip užkandis, nes labai skanūs tiek karšti, tiek šalti.
Jums reikės:
6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinis; 3 didesnės česnako skiltelės; druskos; pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui
Bulviniai blynai su fermentiniu sūriu
Bulves sutarkuojame bulvine tarka. Šiek tiek nusunkiame susidariusį skystį. Aš nukošiu per smulkų sietelį.
Sūrį smulkiai sutarkuojame, sumaišome su bulvių mase, kiaušiniu, susmulkintomis česnako skiltelėmis, miltais, pagardiname druska, pipirais.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies, dedame po 1 š. bulvių masės ir kepame iš abiejų pusių, kol gražia apskrus. Patiekiame su grietine, natūraliu jogurtu, bulvių prieskoniais ar kitais mėgstamais pagardais.
Šaltinis: „Lithuanian in the USA“