Jums reikės:
200 gramų varškės, 3 kiaušinių, 4 šaukštų cukraus, 100 ml kefyro, 40 gramų sviesto, 200 gramų miltų, 1 šaukštelio kepimo miltelių.
Padažui:
2 bananų, 1 šaukšto cukraus, pusės stiklinės vandens, šaldytų, trintų arba mėgstamų uogų (pusės stiklinės).
Iš pradžių varškę gerai išsukame su kiaušiniais, cukrumi bei kefyru (kad nebeliktų varškės gumuliukų). Tuomet į šią masę supilame išlydytą sviestą. Miltus, sumaišiusios su kepimo milteliais, taip pat supilame į varškės masę bei viską gerai išmaiome.
Tešla turi gautis tirštoka. Tada įkaitinkite blynų keptuvę bei įpylusios po kelis šaukštus tešlos kepkite blynus. Prieš kedamos keptuvę galite šiek tiek patepti riebalais (priklausomai nuo turimos keptuvės). Šie blynai gaunasi itin minkšti bei gardūs. O jei prie jų dar labai tinka pasigaminti šiltą saldų padažiuką.
Padažas: Bananus smulkiai supjaustome, užpilame su cukrumi, supilame vandenį bei sudedame šaldytas uogas.
Viską paverdame ant nedidelės ugnies maždaug 5 minutes. Nukėlusios nuo ugnies sutriname smulkintuvu. Gaunasi aromatingas, gardus ir šiltas padažas prie čirvinių blynų. Pasimėgaujam!
šaltinis: https://worldrecipes.eu/lt