Jums reikės:
3 bulvių, 500 gramų jautienos faršo, 1 skiltelės česnako, petražolių, maltų paprikų, 150 gramų mocarelos sūrio, druskos, pipirų.
Padažui:
5 valgomųjų šaukštų sviesto, 3 valgomųjų šaukštų kviečių, 800 ml pieno, 2 arbatinių šaukštelių druskos, pusės arbatinio šaukštelio tarkuoto muskato riešuto.
Pirmiausia paruoškite padažą, imkite 2 puodus: į vieną pilkite pieną, o į kitą dėkite sviestą. Vienu metu šildykite pieną ir tirpdykite sviestą.
Po to į sviestą berkite miltus ir pastoviai maišydamos apkepkite juos kol pagels. Paskui, nenustodamos maišyti, pilkite į miltų mišinį pieną. Užvirinkite masę ir virkite 10 minučių.
Į padažą berkite druską bei muskato riešutą. Viską permaišykite ir palikite. Žalumynus smulkiai supjaustykite. Tuomet į dubenį dėkite faršą, pridėkite žalumynus, druską, pipirus, česnaką bei papriką.
Viską permaišykite. Bulves nuskuskite ir išvirkite kol bus pusiau išvirusios. Tada supjaustykite plonomis riekelėmis. Imkite kepimo formą ir sutepkite sviestu.
Ant formos dugno ir kraštų išdėliokite bulves. Iš faršo formuokite mėsos kukuliukus ir dėkite juos ant bulvių riekelių. Paskui imkite likusias bulvių riekeles ir atskirkite jomis mėsos kukulius vieną nuo kito. Viską užliekite pasiruoštu padažu.
Sūrį smulkiai sutarkuokite ir apibarstykite patiekalo viršų.
Galiausiai ruošinį dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros ir kepkite maždaug 15-20 minučių. Patiekite ir skanaukite! Šaltinis: https://worldrecipes.eu/lt