Jums reikės:
500 ml pieno, 120 g juodojo šokolado, 40 g želatinos ir cukraus pagal skonį.
Pagaminimas:
Želatiną brinkinau vos šiltame vandenyje (pusėje stiklinės apie 30 minučių). Pieną, pagardinusi cukrumi (kiekvienam pagal skonį), užvirinau.
Išbrinkintą želatiną supyliau į puodą su 200 ml vandens. Kaitinau, kol visiškai ištirpo granulytės, ir ją supylusi į pieną, pakaitinau.
Pusę pieno supyliau į formą ir pastačiau stingti šaldytuve. Į likusį pieną sudėjau gabaliukais laužytą šokoladą ir dar pakaitinau, kol šokoladas visiškai ištirpo.
Jau į sustingusią pieno želę supyliau šokolado masę ir vėl pastačiau į šaldytuvą stingti (geriausia nakčiai). Tortas paruoštas.
Skanaus!