• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasara – uogų metas. Mėlynių, žemuogių, aviečių, bruknių nauda organizmui – nenuginčijama. Galima uogas valgyti ir žalias, tačiau taip pat labai nesudėtinga namuose pasigaminti ir uogų tyrę. Keliais receptais pasidaliname ir su tv3.lt skaitytojais.

Vasara – uogų metas. Mėlynių, žemuogių, aviečių, bruknių nauda organizmui – nenuginčijama. Galima uogas valgyti ir žalias, tačiau taip pat labai nesudėtinga namuose pasigaminti ir uogų tyrę. Keliais receptais pasidaliname ir su tv3.lt skaitytojais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasaulyje tyrės gaminamos iš įvairiausių uogų, vaisių ir daržovių. IKI kepyklų vadovė N. Juchnevič pastebi, kad tyrę pagaminti galima praktiškai iš visų vaisių ir uogų, kurios turi pakankamai minkštimo. Įpusėjusi vasara Lietuvoje – puiki proga praturtinti organizmą vitaminais iš gamtos gėrybių.

REKLAMA

Konditerijoje tyrės dažniausiai naudojamos įvairių kremų, užpilų ar įdarų gamyboje, taip pat – patiekalų puošybai. Jeigu kyla nenumaldomas noras virtuvėje pagaminti ką nors neįprasto ar spalvoto, konditerė pataria išmėginti mėlynių tyrę, kurią galėsite panaudoti pieniškų kokteilių, pudingų, tortų gamyboje arba tiesiog paskanauti karštą vasaros dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Jums reikės:

1 puodelio mėlynių 1 v. š. šviežiai spaustų citrinų sulčių 1 a. š. cukraus 2 v. š. vandens Cinamono Kardamono

Gaminimas:

Sudėkite visus ingredientus į trintuvę ir sumaišykite iki vientisos masės. Jei tyrės nenaudosite torto ar pyrago gamyboje, tuomet įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui, kad gauta masė šiek tiek atšaltų ir gautų formą. Jei planuojate šia tyre pertepti tortą – tai darykite iškart, kad tyrė gražiai įsigertų į pagamintą skanumyną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gerai nuotaikai užtikrinti – aviečių tyrė

Viena svarbiausių ir skaniausių vasaros uogų – avietė. Šioje uogoje gausu vitamino C, magnio ir geležies. Avietėse taip pat yra daug antioksidantų bei manoma, kad jos itin gerina apetitą. Avietes labai rekomenduojama valgyti tiems, kurie nori sustiprinti savo regėjimą. Taigi, naudingų savybių ši uoga turi išties nemažai, todėl N. Juchnevič siūlo pasmaguriauti ir pasigaminti aviečių tyrę, kurią taip pat galėsite pasidėti žiemos atsargoms.

REKLAMA

Jums reikės:

1 kg aviečių 400 g cukraus

Gaminimas:

Uogas, įpylus truputį vandens, lėtai kaitinti, kol išsiskirs sultys. Tuomet gautą uogų masę pertrinti per tinklelį ir sumaišyti su cukrumi. Kaitinkite tol, kol cukrus ištirps. Karštą tyrę supilstykite į 0,5 l ar šiek tiek mažesnės talpos stiklainius, palikite atvėsti pusvalandžiui ir sandariai uždarykite.

REKLAMA

Jeigu norite kažko saldesnio, pagamintą aviečių tyrę galite sumaišyti su karštu šokoladu. N. Juchnevič pateikia paprastą receptą, kuris neužims daug laiko.

Jums reikės:

200 g juodojo šokolado 200 g pieno 120 g grietinėlės 100 g aviečių tyrės

Gaminimas:

Į puodą supilkite pieną, grietinėlę ir viską užvirkite. Šokoladą įdėkite į atskirą indą ir per koštuvę ant jo pilkite karštą pieno ir grietinėlės mišinį. Palikite minutei pastovėti ir tuomet supilkite aviečių tyrę. Viską gerai išmaišykite elektriniu plakikliu. Karštą šokolado ir aviečių plakinį išpilstykite į desertines taures. Galite papuošti šviežiomis avietėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atgaiva sielai – bruknių ir obuolių tyrė

Bruknės – visiems gerai žinomos uogos, iš kurių verdamos gardžios ir sveikatą stiprinančios uogienės. Taip pat šios uogos nuo seno vartojamos medicinoje – dažniausiai naudojamos kaip antiseptinių savybių turintis vaistinis augalas, kuris puikiai malšina įvairius skausmus. IKI kepyklų vadovė N. Juchnevič vidurvasarį siūlo pasimėgauti skania bruknių ir obuolių tyre bei pasigaminti jos atsargas žiemai.

REKLAMA

Jums reikės:

2 l bruknių 1,5 g obuolių 1,5 kg cukraus 1 apelsino žievelės

Gaminimas:

Bruknes su cukrumi virkite ant mažos ugnies tol, kol cukrus visiškai ištirps. Tada sudėkite stambiai sutarkuotus obuolius ir kubeliais supjaustytą apelsino žievelę. Virkite apie 15 – 20 minučių. Dalį, kurią norėsite suvalgyti dabar, įdėkite į šaldytuvą, o likusią masę supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų