• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Slūgstant pandemijai ir švelnėjant karantino apribojimams, sostines barų ir restoranų terasose vėl laukiama svečių. Vilniaus senamiestis vakarais ir savaitgaliais atgyja, čia vėl pilna šurmulio – pramogų ir bendravimo išsiilgę vilniečiai ir miesto svečiai užpildo jaukias gatveles. Gedimino prospektas, Vilniaus, Didžioji, Aušros Vartų ir Vokiečių gatvės – populiariausios Vilniaus senamiesčio arterijos, kur lauko kavinių, lauko terasų daugiausia.

Slūgstant pandemijai ir švelnėjant karantino apribojimams, sostines barų ir restoranų terasose vėl laukiama svečių. Vilniaus senamiestis vakarais ir savaitgaliais atgyja, čia vėl pilna šurmulio – pramogų ir bendravimo išsiilgę vilniečiai ir miesto svečiai užpildo jaukias gatveles. Gedimino prospektas, Vilniaus, Didžioji, Aušros Vartų ir Vokiečių gatvės – populiariausios Vilniaus senamiesčio arterijos, kur lauko kavinių, lauko terasų daugiausia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Italijos terasų atmosfera

Nauja, dėmesio verta vieta – „Mezzo“ baro pop-up terasa Vokiečių gatvėje – kviečia pasilepinti klasikiniais kokteiliais ir Viduržemio jūros regiono užkandžiais, idealiai tinkančiais mėgautis vasarą. „Mezzo“ bendraturtis Kęstas Stirba po penkiolikos metų gyvenimo Londone grįžo į Lietuvą ir ėmėsi veiklos, kurią išmano geriausiai. „Mūsų meniu įkvėptas malonios Italijos barų ir terasų atmosferos, kur žmonės susitinka bendrauti, pasidalinti dienos įspūdžiais, užkąsti, atsigaivinti. Kokteilio stiklas rankoje, gardi užkandėlė – kitoje, aplink džiugi kompanija – kas gali būti geriau nerūpestingą vasarą“, –pasakoja K. Stirba.

REKLAMA

Gordon Ramsay grupės barų vadovas

Visiems gerai žinoma, jog Londonas diktuoja naktinio gyvenimo madas ir kokteilių barų, restoranų tendencijas. Čia sukurti daugelio mėgstamų ir klasika tapusių kokteilių receptai, o restoranų ypatingi meniu privilioja lankytojus iš viso pasaulio. „Visų įmantrių gėrimų ir kokteilių pagaminimu man teko rūpintis garsiajame „Soho House“, kur dirbau pagrindiniu barmenu. Dirbau ir Gordono Ramzio (Gordon Ramsay) komandoje – buvau grupės barų vadovas. Buvau atsakingas už gėrimų programos sukūrimą ir garsiame „Chelsea Funhouse“ bei kitose žinomose vietose Londone..." – apie išskirtinę patirtį pasakoja K. Stirba.

REKLAMA
REKLAMA

Vilnius – kosmopolitiškas miestas

Nemažai lietuvių svetur sukauptą patirtį parsiveža į tėvynę ir sėkmingai pritaiko vietos rinkoje. Tuo tarpu užsieniečiai čia atranda kokybiškas paslaugas, aukštą aptarnavimo kultūrą. Paskutiniųjų metų tendencijos džiugina – Vilnių pelnytai galima vadinti kosmopolitišku miestu, kur susipynė skirtingų tautų kultūra, o vakarietiško gyvenimo stilius tapo kasdienybe.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol dar likę kelionių ribojimų ir nekantriai laukiama visiško suvaržymų panaikinimo, sostinės kavinės kuria atmosferą, kuri leis bent akimirksnį pasijausti, lyg būtum Italijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje, Anglijoje.

„Vilnius suteikia puikių galimybių džiaugtis gyvenimu ir visavertiškai mėgautis vasara. Paslaugų kokybė gerėja, nes į šį sektorių ateina žmonės, sukaupę gerosios patirties užsienyje, išsilavinę ir turintys skonį. Taigi, vadinamąją Vakarų kokybę galime gauti ir čia, Lietuvoje. Reiklūs klientai skatina mus tobulėti“, – džiaugiasi Kęstas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų