Nesnauskite ir jūs, skubėkite prisirinkti gilių, nes ir mažas kiekis stimuliuoja virškinimą, šalina riebalus. Tv3.lt skaitytoja pasidalijo puikiu gilių kavos receptu, kurį vertėtų išbandyti kiekvienam.
Gilių kava
Radę didžiulį ąžuolą prisirinkite prinokusių gilių ir atskirkite jų kepurėles. Išlukštenę giles džiovinkite jas pora dienų. Prieš verdant giles būtinai mirkykite jas parą laiko piene, taip panaikinsite gilėms būdingą kartumą. Po to, tame pačiame piene apie valandą virkite giles, kol jos suminkštės.
Išvirtas giles gerai nusausinkite ir sumalkite, o sumaltą masę išdėliokite skardoje ir pašaukite į orkaitę. Jūsų namuose pasklis nuostabus kvapas. Orkaitėje apskrudusią masę suberkite į dėžutes ir laikykite sausoje vietoje.
Kava virkite šiek tiek kitaip, nei įprastai. Visą mišinį užvirkite su vandeniu, nes kitaip kava taip gerai nepritrauks, galiausiai kavą pagardinkite pienu.
Gilių nauda
Vartodami giles pagerinsite apetitą, o vyrai - potenciją. Taip pat gilės mažina prakaitavimą, turi priešuždegiminį ir gydantį poveikį.
Ąžuolo gilių kavoje nerasite kofeino, ji pasižymi vaistingosiomis savybėmis. Senoliai šia kava gydydavo nusilpusį organizmą ir jį stiprindavo.