Tešlai: 250 ml vandens; 20 ml aliejaus; 1 arb. šaukštelio su kaupu druskos; 80 g miltų plikiniui; 1 kiaušinis; 30 ml degtinės; 480 g miltų.
Įdarui: 500 g maltos kiaulienos; 2 skiltelių česnako; druskos, juodųjų pipirų; 150 ml užvirto ir ašaldyto vandens; aliejaus kepimui.
GAMINIMAS
Įdarui mėsą sumaišome su prieskoniais, įpilame vandens, gerai išmaišome. Dedame į šaldytuvą. Tešlos gaminimas.
Vandenį užverdame kartu su aliejumi ir druska. Supilame plikiniui skirtus miltus ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Kai atvės, įmušame kiaušinį, supilame degtinę, suberiame miltus ir labai gerai išminkome (užtrunka apie 7 min).
Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą maždaug valandai.
Išimtą tešlą perminkome, padaliname į 10-12 lygių dalių ir plonai plonai iškočiojame, dedame įdarą, sandariai užspaudžiame kraštelius, pirmiau pirštais, o po to šakute. Paruoštus čeburekus dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepame, kol gražiai apskrus, iš abiejų pusių.
Šaltinis: Baltoje lekštėje