Šiais laikais visi stengiasi labiau rūpintis savo sveikata, todėl maistą, kurį įprastai žmonės kepdavo keptuvėje, stengiasi ruošti orkaitėje. Bet jeigu recepte nėra nurodyta maistą ruošti orkaitėje, geriau kepkite kaip įprasta. Kepant aliejuje, cheminės reakcijos skiriasi nuo kepimo orkaitėje, todėl galite negauti norimo rezultato. Patiekalo viršus gali išeiti kietas ir ne traškus.
Maistas, kurį pagal receptą reikia ruošti garuose
Būtų daug paprasčiau maisto produktus, kurių paruošimui reikalinga sudėtinga įranga ir garų puodai tiesiog pašauti į orkaitę. Tačiau orkaitė negali sukurti tokios veiksmingos šiltos ir drėgnos aplinkos maistui kaip įranga, skirta maisto ruošimui garuose.
Kai kurios šaldytos daržovės
Kai kuriuos šaldytus maisto produktus galima visiškai saugiai šildyti orkaitėje: pavyzdžiui, šaldytus užkandžius, picas, sausainių tešlą ar šaldytas duonos bandeles. Tačiau maisto produktai, tokie kaip vištiena, naminiai troškiniai ir panašūs gaminiai, turi būti visiškai atšildyti prieš dedant juos į orkaitę, rašoma myrecipes.com
Kitaip rizikuojate, kad šildomas maistas nepakankamai greitai įkaista ir per ilgai būna paliktas 40–140 laipsnių zonoje, ko pasekoje, maiste gali pradėti kauptis bakterijos ir parazitai. Atšildyti maisto neprivalote tik tuo atveju, jeigu ant pakuotės parašyta, kad maisto produktas yra tinkamas kepti iškart išėmus iš šaldiklio. Jeigu ne, prieš dedant į orkaitę, visada jį per naktį atšildykite šaldytuve, o prieš dėdami į orkaitę, leiskite bent valandą pabūti kambario temperatūroje, kad dėl temperatūrų skirtumo neskiltų kepimo indas.
Kiaušiniai
Nors orkaitėje techniškai galite iškepti kiaušinį, tai tikrai nebus ypatingai skanu. Ant baltymų gali atsirasti mažų dėmelių, kiaušiniai gali pradėti trūkinėti, o jų kepimas gali užtrukti 45 minutes, atsižvelgiant į tai, per kiek laiko jūsų orkaitė įkaista. Kiaušinius geriau virti arba, jeigu turite, naudoti sous vide (liet. vakuumavimas) aparatą.