Savo Instagrame ji rašė: „Neišmeskite svogūnų lukštų! Pirma išbandykite šiuos sumanymus! Ar žinojote, kad sausuose, popierių primenančiuose svogūnų lukštuose yra gausu vitaminų A, C ir R, o taip pat imuninę sistemą palaikančių antioksidantų? Maistinių medžiagų kupinus svogūnų lukštus sudėkite į užspaudžiamą maišelį ir įdėkite į šaldiklį – vėliau galėsite juos panaudoti.“
Bet ką galima daryti su svogūnų lukštais? Išbandykite šiuos įdomius sumanymus. Jillee savo pasiūlymais pasidalino su 59 600 savo Instagramo sekėjų. Pavyzdžiui:
Sultinio gaminimui
Svogūnų lukštus virkite kartu su kitomis daržovėmis, kurių galiojimo laikas artėja prie pabaigos. Jillee sako, kad taip sultinys įgauna turtingą svogūnų skonį ir taip pat imuninę sistemą stiprinančių savybių. Kad sultinyje neliktų svogūnų lukštų gabalėlių, išvirtą sultinį būtinai perkoškite.
Ryžių skaninimui
Jillee svogūnų lukštų įdeda į verdamus ryžius. Taip jie įgauna daugiau skonio ir papildomą dozę maistinių medžiagų. Ji pataria: „Ryžiams naudokite stambesnius lukštus, kad paskui juos būtų lengviau išgriebti iš ryžių.“
Duonos pagardui
Savo namuose kepamą duoną galite pagardinti svogūnų milteliais – taip duonos kepalėliai bus daug ryškesnio skonio. Jillee rekomenduoja: „Smulkiai sutrinkite keletą svogūnų lukštų, kol jie virs milteliais, o tada vieną arbatinį šaukštelį jų įdėkite į tešlą.“
Kompostavimui
Svogūnų lukštus galima naudoti ne tik virtuvėje – jie pravers ir sode. Jei norite ekologiškai šalinti maisto atliekas, kompostavimas – puikus pasirinkimas. Blogerė sako: „Jei naudosite maistinių medžiagų kupiną kompostą, jūsų daržas ir gėlynai atrodys visai kitaip!“