Ar kada matėte, kaip jūsų česnako skiltelės pradeda leisti žalias viršūnėles? Kai atsiranda daigelis, jį galima lengvai išauginti, įdėjus į stiklinę vandens.
Kai žalias daigas visiškai išryškėja, jį galima valgyti kaip vasarinius svogūnus. Arba, jei esate kantrus, sudygusią skiltelę galite perkelti į dirvą ir užauginti naują česnako svogūnėlį.
Svogūnų laiškai
Svogūnai yra daržovė, kurią užsiauginti savomis rankomis yra bemaž lengviausia ir greičiausia. Paimkite baltą svogūno galiuką su šaknimis ir įdėkite jį į stiklainį su šiltu vandeniu. Padėkite stiklainį į šiltą ir saulės apšviestą vietą ir po kelių dienų pamatysite dygstančius laiškus. Vandenį keiskite kas 2 ar 3 dienas ir po savaitės laiškai užaugs pilnai.
Salierai
Turite nepanaudotų salierų? Paimkite vieną stiebą ir padėkite jį į nedidelė dubenėlį ar stiklinę vandens.
Salierą vandenyje padėkite į saulės apšviestą, šiltą vietą. Po kelių dienų pastebėsite išaugusius lapelius bei šaknis. Kai išaugs šaknys, perkelkite salierą į mažą vazoną su žemėmis ir įsitikinkite, kad jis gauna pakankamai saulės šviesos. Gausiai laistykite.
Salotos
Ar kada nors mąstėte, ką daryti su romaninės salotos galiuku? Paimkite salotos galiuką ir įdėkite jį į dubenį su šiltu vandeniu. Svarbu paminėti, kad neužsiauginsite visos salotos galvos, užaugs pakankamai lapų prie kelių sumuštinių.
Porai
Paimkite 5-6 cm poro šaknį ir įdėkite jį į stiklinę, pilną šilto vandens. Stiklinę padėkite ant palangės, ar tiesiog į vietą, kurią pasiekia daug saulės šviesos. Per pirmąją savaitę turėtumėte pamatyti augimą. Palaukite, kol šaknis paaugs ir tik tada vartokite.