Visi žino, kad pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis. Ir jūs nusipelnėte čempionų patiekalo, kuriame dažniausiai būna kiaušiniai. Tačiau dabar kalbame apie tai, kaip pasigaminti kiaušinienę, rašo mirror.co.uk.
Jei esate vienas iš tų, kurie į kiaušinienę deda pieno, tuoj pat sustokite. „Buzzfeed“ atliktoje apklausoje. daugiau nei 60 proc. žmonių teigė, kad gamindami kiaušinienę deda pieno ir tvirtina, kad dėl to kiaušinienė tampa kreminė. Tačiau tai klaidinga.
Iš tikrųjų tai padaro juos labai guminius. Jei mėgstate tokius kiaušinius, būtinai įpilkite pieno. Bet jei norite atskleisti visą jų potencialą, skaitykite toliau.
Šiukštu į kiaušinienę nepilkite pieno
Keletą apdovanojimų pelniusių Londono restoranų valdantis Danas Joinesas sakė: „Niekada nedėkite pieno į plaktus kiaušinius – jis atskiedžia jų skonį ir dėl to jie gali tapti guminiai.
Man visada tinka sviestas. Prieš įmušdami kiaušinius įsitikinkite, kad sviestas yra auksinis, bet ne rudas. Toliau maišykite ant vidutinės arba silpnos ugnies. Judinkite juos ir sulenkite mentele, kol šiek tiek išbėgs, bet sulips.“
Su tuo sutinka ir daugelio liaupsinamo „Hide“ restorano Londone šefas Luke'as Selby: „Pieno dėjimas į kiaušinienę yra didžiausia nuodėmė! Dėl to jie tampa per daug drėgni, tarsi mokykliniai pietūs.“
Be to, kiaušinius ištirpinus, juos daug lengviau perkepti, o niekas nenori likti su mokyklinių pietų kiaušiniais, kaip juos vadina šefas Luke'as.
Nors maisto rašytoja Laoise Casey taip pat mėgsta sviestinę kiaušinienę, ji sako, kad, pridėjus pieno miltelių, kiaušiniai įgauna visiškai naują skonį.
Ji sakė: „Nors nesu pieno gerbėja, pieno milteliai yra visai kas kita. Šį patarimą gavau iš vienos virėjos Eloizos, su kuria dirbu restorane „Paradise Garage“.
Į kiaušinius įmaišykite arbatinį šaukštelį pieno miltelių ir gausite nuostabią, beveik sūrį primenančią mišrainę. Iš tikrųjų pieno milteliai gali pagerinti daugelį patiekalų... nuo ledų iki pyragaičių ir irisų padažo.“