Jums reikės:
- 1 prancūziško batono (bagetės), kuri gali būti ir ne pirmo šviežumo,
- 5 v. š. alyvuogių aliejaus ar suminkštinto sviesto,
- 3- 4 česnako skiltelių, išspaustų
- šviežių smulkintų petražolių arba persilado ar itališkų žolelių prieskonių,
- tarkuoto fermentinio sūrio,
- druska ir pipirai pagal skonį.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų ar suminkštintą sviestą, smulkintą česnaką, petražoles, druską ir pipirus.
Prancūzišką bagetę supjaustykite riekėmis ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos orkaitėje esančios kepimo skardos.
Arbatiniu šaukšteliu paskleiskite aliejaus ir prieskonių mišinį ant kiekvienos riekelės. Ant viršaus dar uždėkite tarkuoto fermentinio sūrio.
Kepkite kol sūris išsilydys ir šiek tiek apkeps.
Patiekite karštus ir mėgaukitės rungtynėmis užkandžiaudami gardžiomis batono riekelėmis!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!