• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiaulienos troškinys su bulvėmis ir brokoliais. Komforto maistas – ne kitaip. Daržoves rinkitės, kurias mėgstate ar tuo metu turite. Šį kartą aš turėjau tik brokolį. Puikiai šalia tiktų paprika, cukinija ar žiedinis“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

Kiaulienos troškinys su bulvėmis ir brokoliais. Komforto maistas – ne kitaip. Daržoves rinkitės, kurias mėgstate ar tuo metu turite. Šį kartą aš turėjau tik brokolį. Puikiai šalia tiktų paprika, cukinija ar žiedinis“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Ingredientai:

  • 500 g kiaulienos kumpio/ mentės / sprandinės
  • Druskos pagal skonį
  • Žiupsnis juodųjų pipirų
  • 1 a. š. persilado prieskonių
  • 1 a. š. kiaulienos prieskonių
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 svogūnas
  • 0,5 poro
  • 1 morka
  • Čili, pagal skonį
  • 4 bulvės
  • 0,5 brokolio
  • Lauro lapas
  • Aliejaus, kepimui
  • Vandens
  • 1 v. š. kukurūzų miltų
  • 2 v. š. smulkintų žalumynų: krapai, petražolės, svogūnų laiškai ir pan.

Kiaulieną supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais, prieskoniais. Svogūną, porą supjaustome pusžiedžiais, morką sutarkuojame, česnaką ir čili pasmulkiname.

Keptuvėje apkepiname mėsą, kol šiek tiek apskrus. Sudedame smulkintas daržoves ir pakepiname. Sudedame kubeliais pjaustytas bulves. Užpilame vandeniu, kad apsemtų. Metame lauro lapą, pabarstome druska. Troškiname apie 20 minučių. Beriame brokolį supjaustytą žiedais, žalumynus.

Pakaitiname keletą minučių. Aliejuje išmaišome miltus. Sudedame į troškinį. Kaitiname, kol padažas sutirštės. Valgiau su burokėlių mišraine, bet puikiai šalia tiktų ir rauginti agurkai ar kopūstai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų