Teriyaki kiaulienai reikės:
- 450 g kiaulienos kumpio
- Druskos
- Pipirų
- Aliejaus skrudinimui
- 100 g morkų
- 160 g brokolių
- 130 g paprikų
- 3 skiltelių česnako
- 15 g imbiero
- Sezamo sėklų
Padažui:
- 60 ml sojos padažo
- 120 ml vandens
- 40 g rudo cukraus
- 15 g medaus
- 15 g sezamų aliejaus
- 10 g kukurūzų krakmolo
Gaminimo eiga:
Kiaulienos kumpį supjaustykite kubeliais ir paskaninkite druska bei pipirais. Į įkaitintą keptuvę dėkite kiaulieną ir apskrudinkite. Sumažinkite kaitrą, uždenkite dangtį ir palikite troškintis 15 minučių.
Į puodą dėkite smulkintą česnaką ir imbierą. Viską pakepinkite kelias minutes. Dėkite smulkintas morkas.
Puode su verdančiu vandeniu kelias minutes nublanširuokite brokolių floretes. Į troškinį dėkite smulkintas paprikas ir blanširuotus brokolius. Palikite kelias minutes pasitroškinti.
Per tą laiką pasigaminkite padažą. Prikaistuvyje sumaišykite soją, medų, sezamų aliejų, cukrų ir užvirkite. Vandenį sumaišykite su krakmolu ir supilkite į masę. Kaitinkite iki padažo konsistencijos.
Padažą supilkite ant mėsos su daržovėmis ir gerai išmaišykite.
Visus profesionalaus virtuvės šefo patarimus išgirskite vaizdo įraše recepto pradžioje.
Laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“ žiūrėkite šokiadieniais per TV3 12 val., 16:30 val. ir 22:30 val., per TV8 – 18 val.
Straipsnis parengtas pagal TV3 ir TV8 laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!