Reikės:
- agurkų,
- 5 l vandens,
- 1 stikl. druskos,
- 2 stikl. cukraus,
- 1 l. (9 % ) acto,
- serbentų ir vyšnių lapų,
- krapų stiebelių,
- kvepiančių pipirų grūdelių,
- aitriosios paprikos,
- česnako.
Agurkus nuplaukite šaltu vandeniu. Nupjaukite šiek tiek kotelį ir sudėkite į iškaitintus, bet pravėsusius stiklainius, kartu su krapais,serbentų, vyšnių lapais, kvepiančias pipirais.
Į kiekvieną stiklainį įdėkite po skiltelę česnako ir po du giežinėlius aitriosios paprikos. Česnako nereikėtų daug dėti, jis „užmuša“ agurkų skonį. Išvirkite marinatą (dar be acto) ir juo užpilkite agurkus.
Po kokių 20 min. marinatą nupilkite atgal į puodą, supilkite actą ir užvirinkite dar kartą. Karštą marinatą pilkite ant agurkų ir uždarykite išvalytais dangteliais.