• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Receptą prieš kelis metus radau „Moters savaitgalio“ žurnale. Apskritai labai vykęs numeris pasitaikė, tad iš jo nuolat žiemai gaminu net keletą dalykėlių. Bet apie juos vėliau, kai ateis tam skirtas laikas, būtinai aprašysiu“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

Receptą prieš kelis metus radau „Moters savaitgalio“ žurnale. Apskritai labai vykęs numeris pasitaikė, tad iš jo nuolat žiemai gaminu net keletą dalykėlių. Bet apie juos vėliau, kai ateis tam skirtas laikas, būtinai aprašysiu“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

REKLAMA

Reikės:

  • agurkų,
  • 5 l vandens,
  • 1 stikl. druskos,
  • 2 stikl. cukraus,
  • 1 l. (9 % ) acto,
  • serbentų ir vyšnių lapų,
  • krapų stiebelių,
  • kvepiančių pipirų grūdelių,
  • aitriosios paprikos,
  • česnako. 

Agurkus nuplaukite šaltu vandeniu. Nupjaukite šiek tiek kotelį ir sudėkite į iškaitintus, bet pravėsusius stiklainius, kartu su krapais,serbentų, vyšnių lapais, kvepiančias pipirais.

Į kiekvieną stiklainį įdėkite po skiltelę česnako ir  po du giežinėlius aitriosios paprikos. Česnako nereikėtų daug dėti, jis „užmuša agurkų skonį.  Išvirkite marinatą (dar be acto) ir juo užpilkite agurkus.

Po kokių 20 min. marinatą nupilkite atgal į puodą, supilkite actą ir užvirinkite dar kartą. Karštą marinatą pilkite ant agurkų ir uždarykite išvalytais dangteliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų