• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Dar viena paprasta ir soti pietų ar vakarienės idėja - orkaitėje kepta saldi bulvė, įdaryta baltosiomis pupelėmis, pomidoriukais, avokadu ir graikiniais riešutais. O viską pagerina riešutų sviesto padažas ir Sriracha.

Reikės:

  • 1 didesnės saldžios bulvės;
  • 100 g baltųjų pupelių;
  • 1/2 avokado + šiek tiek citrinos sulčių + druskos;
  • keletos vyšninių pomidoriukų;
  • graikinių riešutų;
  • 1 a. š. rūkytos paprikos;
  • Srirachos padažo.

Padažui:

  • 1 v. š. riešutų sviesto,
  • 1 v. š. sojų padažo,
  • 1/2 v. š. citrinos sulčių,
  • 12 v. š. vandens.

Paruošimas:

REKLAMA
REKLAMA

Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių. Bulvę gerai nuplauname, subadome šakute, įvyniojame į foliją ir dedame kepti 4560 min, priklausant nuo bulvės dydžio. Kai jau bulvė bus minkšta prabedus peiliu ar šakute, reiškia iškepė.

REKLAMA

 

Bulvei beveik baigus kepti, šiek tiek paskrudiname pupeles su rūkytos paprikos prieskoniais. Avokadą sutriname ir sumaišome su citrinos sultimis ir druska. Susipjaustome pomidoriukus ir susimaišome riešutų sviesto padažą.

Viską sudedame į pusiau perpjautą bulvę, užsibarstome riešutų, užsipilame padažu ir skanaujame!

Už šios savaitės receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir tinklaraščiui tofuvisainefu.

nieko ner skaniau uz apvirinta normalia bulve su trupuciu sviesto ir druskos,o tos mandrybes tai pizonams ir snobams
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų