Nuolatinis laidos „La maistas“ šefas Vylius Blauzavičiaus – daugeliui puikiai pažįstamas grilio karalius. „La maistas“ laidose jis laužo stereotipus, kad grilius skirtas tik mėsai. Vylius jau ne kartą parodė, kad grilius puikiai tinka ir daržovėms, troškiniams bei įvairiausiems kepiniams ruošti.
Jo kolega, irgi šeimininkaujantis kiekvienoje laidoje, – istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas, kurio patiekalai glosto ne tik pilvą, bet ir akį – Tomas Rimydis.
Žavi viešnia – Kristina Pišniukaitė Šimkienė – vieno populiariausio tinklaraščio Lietuvoje antmedineslenteles.com ir knygos autorė, receptų kūrėja ir maisto fotografė.
Vyliaus Blauzdavičiaus rekomenduojamas raugintų kopūstų troškinys su šonine
Nostalgiškas vaikystės skonis - kvapnus ir skanutėlis raugintų kopūstų troškinys. Na, o jei patieksite su traškia šonine, bus tiesiog neatsispiriamai gardu! Taip pat rasite ir puikaus bulvyčių garnyro receptą!
Receptą žiūrėkite:
Kristinos Šimkienės rekomenduojamas vištienos ir daržovių karis
Ypatingai skanus, kremiškas ir labai lengvai pagaminamas daržovių karis su vištiena. Labai skanu tiekti su ryžiais ar kiaušininiais makaronais.
Receptą žiūrėkite:
Tomo Rimydžio rekomenduojamas keptas kalafiorų ir sūrio kremas
Paragavus net sunku patikėti, kokia paprasta šio nuostabaus patiekalo sudėtis, o pavyksta kremiškas, švelnus, tiesiog burnoje sutirpstantis keptas žiedinių kopūstų kremas. Jeigu tieksite karštą ir ruošite didesniuose indeluose, šis kremas bus puiki sočios sriubos alternatyva, o jeigu gaminsite mažuose vienos porcijos indukuose ir tieksite atvėsintą - bus puikus gurmaniškas užkandis.
Receptą žiūrėkite:
Išskirtinius virtuvės šefų receptus ir daugiau kulinarinių paslapčių išvyskite laidoje „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3, o jei nespėjote peržiūrėti laidos, tai padaryti galite čia.