Mūsų organizmas yra prisitaikęs iš gamtos perimti viską, kas jam naudinga. Viena iš itin naudingų, būtent daržovėse randamų medžiagų, yra polifenolis, atsakingas už augalo skonį, kvapą bei spalvą. Daugiausiai polifenolio aptinkama ciberžolėje, žaliojoje arbatoje, brokoliuose, pomidoruose bei granatuose, o pačios reikšmingiausios daržovės – žalios.
Suvalgyti tinkamą kiekį daržovių yra sudėtinga, o ir perkamos iš parduotuvės, jos nebeturi tiek daug naudingų medžiagų, kiek užaugintos savame darže. Kembridžo universiteto mokslininkai ilgai dirbo ir pagaliau atrado preparatą, kuris gali papildyti polifenolio trūkumą organizme. Vos vienoje kapsulėje telpa visa lėkštė daržovių, kurios turi daugiausiai šio mikroelemento.
Apie polifenolį kalbama daugiau nei apie kitus mikroelementus ne šiaip sau. Jis mažina daugybės pavojingų ligų riziką. Pavyzdžiui, cukrinio diabeto komplikacijų, širdies ir kraujagyslių ligų, Alzheimerio ligos ir netgi onkologinių ligų. Iliuzionistas Arvydas Stonys, sutikęs pasidalinti savo istorija teigia: „Prieš penkis metus sužinojęs liūdną diagnozę „vėžys“, nusprendžiau į savo organizmą dėti tik tai, kas yra moksliškai patvirtinta. Pradėjus vartoti polifenolio maisto papildą, po kelių metų gydytojai, kurie mėgino mane įtikinti operuotis, negalėjo patikėti tyrimų rezultatais. Jie buvo itin geri.“